Saturday , April 20 2024

Naomi Osaka va fi numărul 1 WTA de luni, dupa castigarea Australian Open

La doar 21 de ani, japoneza Naomi Osaka scrie istorie în circuitul profesionist de tenis. Sâmbătă dimineaţă, a câştigat al doilea Grand Slam al carierei, Australian Open, a egalat un record vechi de 18 ani şi a devenit, în premieră, lideră a clasamentului mondial.

Naomi şi-a păstrat cu greu calmul în finala cu Petra Kvitova, 7-6, 5-7, 6-4, a ieşit triumfătoare pentru a doua oară în carieră într-un Grand Slam, după ce începuse seria la US Open 2018, iar începând de luni va fi regina absolută într-un circuit înţesat de jucătoare de valori apropiate. Este pentru prima dată după 18 ani, de la Jennifer Capriati în 2001, când o jucătoare câştigă de manieră consecutivă primele sale două turnee în competiţiile majore.

Osaka va deveni cel mai tânăr lider mondial de la Caroline Wozniacki încoace (2010), va strânge 7.030 de puncte şi va avea un avans de aproximativ 800 de puncte în faţa Petrei Kvitova, cehoaica pe care a învins-o în finală. Pe locul al treilea se află Simona Halep, dar la o distanţă considerabilă (5.582 de puncte faţă de 7.030).

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …