Wednesday , April 24 2024

Naomi Osaka refuza să joace semifinala la New York, ca protest impotriva rasismului 

Naomi Osaka (22 de ani, 10 WTA) s-a retras de la Cincinnati chiar înaintea meciului din semifinale cu Elise Mertens (24 de ani, 22 WTA), ca modalitate de protest împotriva rasismului.

Mai mulți sportivi din America protestează după ce Jacob Blake, un bărbat de culoare în vârstă de 29 de ani, a fost împușcat de 7 ori în spate de un polițist din Wisconsin, martori la incident fiind chiar cei 3 copii ai săi;
Acum, Blake este paralizat de la brâu în jos, iar cetățenii nord-americani s-au revoltat, atât pe internet, cât și în acțiuni stradale.
Fenomenul rasismului a provocat mișcări de proporții în SUA și la sfârșitul lunii mai, când George Floyd a fost omorât de un polițist, fiind presat cu genunchiul pe gât până la ultima suflare.

„Înainte să fiu o sportivă, sunt o femeie de culoare. Și ca femeie de culoare simt că sunt lucruri mult mai importante în acest moment care necesită o atenție imediată, decât să joc eu tenis. Nu mă aștept să se schimbe nimic drastic pentru că nu intru eu pe teren. Însă dacă pot ajuta la începerea unei discuții într-un sport majoritar alb, consider că este un pas în direcția bună”, a scris Naomi pe rețelele de socializare.

Ulterior, organizatorii turneului au anunțat că meciurile se suspendă pentru joi, tot din solidaritate fata de persoanele de culoare. Programul urmează să se reia vineri.

O situație similară este și în NBA. Milwaukee Bucks, Houston Rockets, Oklahoma Thunder, Toronto Raptors, Boston Celtics, Los Angeles Lakers, Portland Trailblazers au refuzat să mai dispute partidele de miercuri din play-off, decizie fără precedent în istoria Asociației Naționale de Baschet.

gsp.ro

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …