Sunday , April 28 2024

Nadia Comăneci: Când mă uit în urmă şi mă gândesc la ce am făcut, m-aş întoarce şi aş face din nou

Fosta sportivă Nadia Comăneci a declarat, joi, într-un interviu la CNN, că aşteptările ei la JO de la Montreal, unde a devenit prima gimnastă din lume care a luat nota maximă, au fost iniţial foarte mici şi că atunci când se gândeşte la ce a făcut, s-ar întoarce şi ar face din nou.

“Nu mi-am dat seama de impactul pe care l-am avut atunci la Jocurile Olimpice, pentru că eram prea tânără să înţeleg. Ştiam de Jocurile Olimpice pentru că mă uitasem la televizor la ediţia precedentă. Aşteptările mele erau foarte mici, îmi amintesc că spuneam că sper să câştig o medalie. (…) Când mă uit în urmă şi mă gândesc la ce am făcut, m-aş întoarce şi aş face din nou. Sunt ore de muncă grea şi nu cred că am pierdut ceva. Gimnastica este foarte comprimată, la 21 de ani aproape ai terminat şi nu toată lumea ajunge să ia titlul olimpic”, a spus Nadia Comăneci în interviul precedat de o prezentare în care CNN a precizat că românca este “sportiva care a făcut perfecţiunea posibilă”.
Fosta gimnastă a menţionat că atunci când era mică nu ştia că vrea să fie gimnastă. “Am fost introdusă în gimnastică. Mi-a plăcut, credeam că va fi ceva temporar”, a explicat ea.
Nadia Comăneci şi-a amintit şi de momentul în care a luat prima notă de 10 din gimnastică, la Montreal: “Nu am realizat prima dată. Pe tabelă nu era 10, era 1.00 pentru că computerul nu era pregătit pentru 10. 1 este un rezultat foarte prost… M-am uitat în jurul meu, era rumoare în arenă, m-am uitat la tabelă, la colege şi apoi am realizat că este 10”.
Referitor la faptul că s-a scris despre ea că era o gimnastă sobră, Nadia Comăneci a spus: “Am auzit de asta şi eram genul de om care nu zâmbea tot timpul, dar am zâmbit la finalul rutinei”.
Nadia Comăneci, cea mai cunoscută gimnastă din toate timpurile, a devenit la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976, prima sportivă din această disciplină care a primit nota 10, după prestaţia ei la paralele inegale. Până la sfârşitul competiţiei, gimnasta din România a mai obţinut încă şase note de zece. Nadia Comăneci a cucerit trei medalii de aur la Montreal, la individual compus, bârnă şi paralele inegale, o medalie de argint pe echipe şi o medalie de bronz la sărituri. La următoarele Jocuri Olimpice, în 1980, la Moscova, Nadia a cucerit două medalii de aur, la sărituri şi sol, şi două medalii de argint, în concursul pe echipe şi la individual compus.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …