Saturday , April 20 2024

Nadal triumfă a 13-a oara Roland Garros și îl egalează pe Federer la titlurile de Mare Șlem: cate 20 fiecare

Rafa Nadal este din nou stăpânul zgurei de la Paris, câștigând un nou titlu la Roland Garros (al 13-lea) după o finală în fața rivalului său Novak Djokovici, în doar trei seturi.

Scorul a fost 6-0, 6-2, 7-5, după două ore și 43 de minute de joc.

Primul set a fost o adevărată lecție de tenis predată de Nadal, care în 45 de minute a câștigat cu un uluitor 6-0, al doilea doar 6-0 din întâlnirile directe între cei doi, precedentul fiind reușit tot de iberic în finala de anul trecut de la Roma. Nadal a excelat cu lovitura de forehand, a fost mereu în teren, spre deosebire de Djokovici, mereu retras, la 2-3 metri în spatele tușei de fund. În plus, sârbul a exagerat cu scurtele, foarte dese, de cele mai multe ori nereușite.

Nadal a dominat ostilitățile si in setul secund, iar nivelul său de tenis a fost unul uluitor, cu lovituri din ce în ce mai bune.

Setul trei însă a fost unul diferit, unul în care Novak Djokovici în sfârșit și-a dat drumul la joc, la tenisul său de mare clasă. Sârbul s-a agățat mereu de fiecare minge, de parcă ar fi fost ultima. A fost echilibrat totul, chiar dacă la un moment dat Nadal avea 3-2 cu break în față.

Djokovici și-a revenit și atunci a avut și cel mai bun pasaj de joc. Nadal și-a păstrat cumpătul, și-a păstrat nivelul uluitor de joc, iar la 5-5 a făcut break.

A încheiat finala cu 7-5 și 3-0 la seturi și a câștigat al 20-lea sau titlu de Mare Șlem, egalandu-l pe marele Roger Federer.
A fost a 100-a victorie pentru Rafa aici la French Open, dar una atât de importantă pentru cariera sa, a 27-a în fața lui Djokovici.

spotmedia.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …