Friday , April 19 2024

Nadal nu se regaseste. A pierdut a treia semifinala la rand disputata pe zgura in 2019, acasa, la Madrid

Rafael Nadal nu se regaseste deloc in acest sezon de zgura, unde pana acum nu a prins nicio finala de turneu ATP.

Nu s-a intamplat acest lucru nici la el acasa la Madrid, unde in semifinale, Rafa, fost lider mondial ATP, a fost invins de mai tanarul grec Stefanos Tsisipas, dupa un meci disputat, scor 6-4, 2-6, 6-3, la capatul a 2 ore si 36 de minute.

A fost un tenis pe muchie de cutit, in care la final, in setul decisiv, prospetimea fizica a grecului poate ca a contat mai mult.

Pentru Tsisipas a fost prima victorie in fata lui Nadal dupa 3 esecuri la rand, survenite la Barcelona, Toronto si Australian Open.

Aflat pe locul 9 mondial, grecul va da piept in marea finala de la Madrid cu Novak Djokovici, sarbul lider mondial ATP.

Acesta a trecut in careul de asi la Madrid, tot sambata, de austriacul Dominic Thiem, in doua seturi incheiate la tiebreak, scor 7-6, 7-6.

Rafa Nadal are parte de un sezon de cosmar pe zgura, suprafata sa favorita, acolo unde recunoscut deja drept cel mai mare jucator al tuturor timpurilor. El a pierdut la Barcelona tot in semifinale, dupa un meci cu Thiem, iar la Monte Carlo a fost invins in aceeasi faza de catre italianul Fabio Fognini.

Pentru crema tenisului mondial masculin urmeaza acum turneul Masters de la Roma, disputat pe complexul de la Foro Italico.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …