Friday , April 19 2024

Nadal, favorit doi, a fost eliminat în turul doi al turneului de la Shanghai

nadal

Zi proastă pentru favoriţi la Shanghai. Diagnosticat cu apendicită, Rafael Nadal a fost eliminat de compatriotul său, Feliciano Lopez. Stan Wawrinka şi Kei Nishikori au fost eliminaţi şi ei în turul doi.

Ziua a treia de la Shanghai nu a început bine pentru favoriţi. Diagnosticat cu apendicită în urmă cu două zile, Rafael Nadal nu a făcut faţă partidei cu Feliciano Lopez. Numărul doi mondial a pierdut primul set, 3-6, şi pe al doilea l-a cedat la tie-break, 6-7, după ce a servit pentru set și a avut la dispoziție un punct decisiv în “prelungiri”, la 6-5, cu serviciul său.

Cotat cu şansa a patra la câştigarea trofeului, Stan Wawrinka a fost eliminat de francezul Gilles Simon. Elveţianul şi-a adjudecat primut set cu 7-5, dar Simon a restabilit egalitatea, după ce s-a impus în actul secund cu acelaşi scor. Francezul a mai revenit o dată în decisiv, unde a fost condus. A câştigat până la urmă cu 6-4 şi va juca, pentru un loc în sferturi, cu tunisianul venit din calificări, Malek Jaziri.

Nici Kei Nishikori, cap de serie numărul 7, nu a reuşit să meargă mai departe. Campion săptămâna trecută la Tokyo, japonezul a cedat în două seturi 6-7, 4-6, în faţa americanului Jack Sock. În setul doi, Nishiskori a solicitat intervenţia fizioterapeutului din cauza unor probleme la spate.

Novak Djokovic nu a avut probleme cu Dominic Thiem. Numărul unu mondial s-a calificat în optimi după ce a trecut lejer de austriacul de 21 de ani, scor 6-3, 6-4.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …