Tuesday , April 23 2024

Mutu catre Fiorentina: Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat, am fost sfătuit greşit

Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la stadionul grupării Fiorentina, că regretă ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă la Fiorentina, menţionând că a fost sfătuit greşit, dar că îşi asumă întreaga responsabilitate, informează site-ul violanews.com.

Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la stadionul grupării Fiorentina, că regretă ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă la Fiorentina, menţionând că a fost sfătuit greşit, dar că îşi asumă întreaga responsabilitate, informează site-ul violanews.com.

“Vreau să lămuresc situaţia referitor la ceea ce s-a întâmplat. Sunt aici pentru că vreau să joc din nou. A fost o perioadă dificilă. Înainte de a vorbi, am dorit să aflu care este situaţia. Nu sunt aici pentru a mă plânge, ci pentru a spune că îmi pare rău pentru ceea ce mi s-a întâmplat mie şi Fiorentinei. Am înţeles că am greşit atunci când am plecat şi mi-am lăsat coechipierii, antrenorul şi clubul înainte de meciul cu Bologna, însă am fost sfătuit greşit. Însă, responsabilitatea îmi aparţine în totalitate. Am cerut deja scuze echipei şi lui Mihajlovici în urmă cu două săptămâni, trebuia să le dau explicaţii. Îmi cer scuze pentru cuvintele spuse de impresarii mei la adresa conducerii, acele cuvinte nu reflectă punctul meu de vedere. Atunci când am spus că mă simt dator faţă de oraş era adevărat, cred asta şi acum, de aceea doresc să rămân la Florenţa şi să-i răsplătesc pe fani pentru afecţiunea cu care m-au înconjurat chiar şi în aceste momente, ca după toate celelalte probleme. Voi avea nevoie de multe luni şi multe goluri pentru a-mi plăti această datorie. Îmi doresc foarte mult să joc şi să dau goluri”, a spus Mutu.

Jucătorul a adăugat că nu ştie dacă va fi reprimit în lot, decizia urmând să fie luată de conducerea clubului. “Am trecut prin momente urâte şi nu am fost capabil să le gestionez. Nu mai ştiu ce să spun, pentru că mi-am cerut scuze de atât de multe ori. Ce răspuns aştept de la Andrea Della Valle? Speranţa că mă voi întoarce am avut-o întotdeauna, însă ei sunt cei care hotărăsc ce este mai bine de făcut, însă mi s-a părut corect să fac eu primul pas. Prezentându-mă aici am spus «ajunge» tuturor problemelor. În aceşti ultimi ani, am jucat puţin, vreau să-mi demonstrez calităţile şi faptul că pot depăşi aceste probleme. Ultimea mea acţiune (renunţarea la colaborarea cu fraţii Becali) nu a fost convenită cu clubul, însă sunt fericit că mi-au permis să vorbesc aici (n.r. – la stadion). Nu ştiu dacă să mă aştept la reintegrarea în echipă sau la oferirea posibilităţii de a pleca, îmi doream doar să pot să vorbesc şi să explic. Sunt conştient de faptul că dacă s-ar mai întâmpla ceva, raportul meu cu fanii va fi definitiv compromis”, a precizat atacantul român.

Adrian Mutu a menţionat că nu ştie dacă este pregătit să evolueze în meciul de sâmbătă, cu Lazio în deplasare, dar a afirmat că s-a antrenat în perioada de suspendare. “Nu ştiu dacă aş fi pregătit să joc sâmbătă, mi-ar trebui câteva antrenamente în plus, însă până acum am făcut tot ceea ce mi-a spus preparatorul fizic. În ceea ce priveşte antrenamentele şi prestaţia mea pe teren, nimeni nu poate nega că am încercat să dau totul. Relaţia mea cu echipa este bună, sunt aici şi pentru ei. În plus, sunt unul dintre cei mai vechi jucători din lot, sunt la Florenţa de cinci ani, contează cumva asta… Nu cred că m-au iertat deja, însă cred că este timp pentru asta, cu unii am vorbit deja, însă acum e nevoie de fapte mai mult decât de cuvinte”, a adăugat Mutu.

Referitor la oferta primită de a juca la Cesena, Mutu a spus că aceasta nu este o echipă de nivelul Fiorentinei. “Am analizat oferta lor, însă nu este uşor să renunţi la o formaţie după atât de mulţi ani, în acest fel. Nu am luat în consideraţie oferta, pentru că am simţit că nu e bine. Am avut încredere în Ioan Becali, pentru că sunt persoane pe care le cunosc de mulţi ani şi nu m-am gândit că mă vor sfătui greşit. Eu pe piaţa transferurilor? Eu sunt aici şi nu mă consider pe piaţă, sunt aici de 5 ani…”, a mai spus Mutu, care nu a dorit să comenteze procesul pe care îl are cu ospătarul din Kosovo, după ce l-a bătut în octombrie 2010.

Supăraţi după mai multe acte de indisciplină, care au culminat cu plecarea intempestivă de la o petrecere organizată de club înaintea Sărbătorilor de iarnă, oficialii Fiorentinei au decis să-l pună pe Mutu pe lista de transferuri. Impresarul jucătorului, Ioan Becali, i-a găsit atacantului un contract avantajos cu Cesena, dar această grupare îl dorea pe român numai dacă venea liber de contract.

Becali i-a informat, la 5 ianuarie, pe conducătorii Fiorentinei de oferta pentru Mutu, însă clubul viola nu a dorit să-l lase să plece gratis la o altă echipă din Italia. După discuţia avută cu conducerea clubului, Becali l-a anunţat telefonic pe Mutu de decizia luată în cazul său, iar jucătorul, care era la vestiare şi se pregătea să iasă la antrenament, a refuzat să mai participe la şedinţa tehnică şi a părăsit Stadionul Artemio Franchi. Incidentul s-a petrecut cu o zi înaintea unui meci din Serie A, în care Mutu ar fi trebuit să fie titular.

Imediat, românul a fost scos din lot, iar Becali a organizat, după două zile, o conferinţă de presă în care i-a criticat dur pe conducătorii Fiorentinei, susţinând că îl jignesc şi-şi bat joc de fotbalist.

Patronul Andrea Della Valle a fost deranjat de ieşirea publică a impresarului fotbalistului şi a decis scoaterea lui Mutu de pe lista de transferuri. Apoi au urmat şi alte sancţiuni pentru Adrian Mutu. Fiorentina a înaintat la Colegiul arbitral al ligii din Italia o cerere prin care a solicitat ratificarea excluderii lui Adrian Mutu din echipă şi de la antrenamente până la sfârşitul anului, precum şi suspendarea integrală a salariului acestuia până în iunie.

Mutu a încercat o reapropiere de şefii clubului şi i-a cerut scuze lui Della Valle, apoi a renunţat la contractul de impresariat cu firma fraţilor Ioan şi Victor Becali. După acestea, Fiorentina i-a permis, miercuri, lui Mutu să susţină o conferinţă de presă la Stadionul Artemio Franchi, iar presa italiană speculeză că atacantul român ar putea fi reprimit curând în lot.

Aceasta a fost prima conferinţă de presă susţinută de jucătorul român după scandalul izbucnit la începutul lunii ianuarie, în urma căruia a fost scos de Fiorentina din lot şi de pe lista de transferuri.

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …