Friday , April 19 2024

Mutu a reacţionat cu pumnul la ameninţarea că va avea aceeaşi soartă cu românca ucisă la Roma

Avocaţii Nino D’Avirro şi Michele Ducci au afirmat că reacţia atacantului Adrian Mutu, care a agresat un chelner la Florenţa, este urmare a unor serii repetate de ofense rasiste şi ameninţări că va avea aceeaşi soartă cu a Maricicăi Hăhăianu, românca de 32 de ani, bătută la Roma şi care a decedat.

“A fost o reacţie la o serie repetată de ofense rasiste şi la ameninţarea că va avea aceeaşi soartă cu românca ucisă de un pumn în metroul de la Roma”, au anunţat avocaţii Nino D’Avirro şi Michele Ducci, conform presei italiene.

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a bătut un ospătar într-un local din centrul Florenţei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, bărbatul lovit de român urmând să aibă nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale. În momentul în care Poliţia a ajuns la locul incidentului, Adrian Mutu nu se mai afla acolo. Chelnerul în vârstă de 28 de ani din Kosovo a prezentat o plângere împotriva lui Adrian Mutu. Tânărul, care a fost externat din spitalul Santa Maria Nouva la câteva ore după incident, a suferit “o traumă contuzivă cranio-facială cu multiple escoriaţii, contuzii la torace şi abdomen şi o fractură de piramidă nazală”.

Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a fost bătută , în 8 octombrie, în staţia de metrou Anagnina (Roma) de italianul Alessio Burtone, în vârstă de 20 de ani. O discuţie mai aprinsă a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Miercurea trecută, românca ieşise din comă, dar starea ei era în continuare foarte gravă. În 15 octombrie, medicii italieni anunţaseră că românca în vârstă de 32 de ani intrase în comă ireversibilă, având “edem cerebral grav”. După câteva ore, Maricica Hăhăianu a murit.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …