Friday , April 19 2024

Mutu a primit o ofertă de 4,5 milioane USD din Canada

Adrian Mutu ar putea juca din sezonul viitor în Major League Soccer, campionatul de fotbal nord-american, având deja o ofertă de la echipa canadiană Montreal Impact.  Gruparea din Quebec îi oferă lui Mutu un contract anual care poate ajunge la 4,5 milioane de dolari.

Montreal Impact este o echipă nou-promovată în MLS şi este deţinută de o familie de emigranţi italieni care doreşte să formeze o veritabilă enclavă Serie A în Quebec. Dupa ce i-a achiziţionat pe Bernardo Corradi (36 de ani – fost la Inter Milano, Lazio, Valencia, Manchester City, Parma şi Udinese), Matteo Ferrari (32 de ani – Inter Milano, Parma, Genoa, Roma şi Genoa) şi columbianul Nelson Rivas (29 de ani – fost la Inter Milano şi Livorno), canadienii l-au luat în vizor pe Adrian Mutu, scrie Naţional.

Adrian Mutu este tentat de Montreal Impact cu un contract de 500.000 de dolari pe an, 50.000 de dolari pentru fiecare meci jucat (sunt 50 de partide pe sezon, în MLS şi în Liga Campionilor CONCACAF), plus 1,5 milioane dolari la semnătură. Mutu a fost pus la curent cu detaliile oferte de fostul său coechipier de la Parma, Matteo Ferrari. Mutu are la Cesena un salariu de 1,8 milioane de euro pe sezon.

În MLS evoluează deja staruri ca David Beckham (Los Angerels Galaxy), Thierry Henry (New York Red Bulls), Torsten Frings (FC Toronto) şi Robbie Keane (Los Angerels Galaxy). Ultimul român care a evoluat în MLS a fost Alexandru Zotincă, în sezonul 2009-2010, la Chivas.

Dacă va semna cu Impact, Mutu se va reîntâlni la Montreal cu prietenul său Lucian Bute, proaspăt cetăţean canadian.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …