Thursday , April 18 2024

MTS impune condiții draconice pentru reluarea antrenamentelor. Andrei Ciutac, președintele Forestei: “Sunt cerințe aproape imposibil de respectat la nivelul Ligii a III-a. Din câte se pare, se va ajunge la înghețarea campionatului”

“Acele cerințe nu știu dacă pot fi respectate cu strictețe nici măcar de cluburile de Liga I. Parcă sunt date numai așa… să nu le poată respecta nimeni din ligile inferioare”, a spus oficialul grupării de pe Areni. Majoritatea jucătorilor din lotul Forestei nu pot intra în Suceava din cauza carantinei prelungite. Trei din ei sunt plecați în afara țării, iar zborurile sunt anulate. Pentru a putea începe antrenamentele, Foresta ar trebui să-și țină în prelabil jucătorii izolați timp de 14 zile n loc de cantonament nu are, iar stadionul Areni nu poate fi izolat

“Inghețarea” sezonului 2019/2020 pare o soluție tot mai plauzibilă pentru Liga a III-a. O recunoaște chiar președintele Forestei, Andrei Ciutac, care spune că grupărilor participante în eșalonul trei le este aproape imposibil să respecte protocolul emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanță după încheierea stării de urgență. “Cluburile de Liga a II-a și Liga a III-a sunt sceptice că își pot relua activitatea. Acele cerințe nu știu dacă pot fi respectate cu strictețe nici măcar de cluburile de Liga I. Parcă sunt date numai așa… să nu le poată respecta nimeni din ligile inferioare. Nu vreau să dau eu verdict, dar din cate se pare, la Liga a III-a soluția este înghețarea campionatului”, a spus Andrei Ciutac.

Majoritatea jucătorilor nu pot intra în Suceava din cauza carantinei. Trei sunt plecați în afara României, iar zborurile sunt blocate

Nici dacă ar vrea să o facă, “galben-verzii” nu pot începe antrenamentele după 15 mai, în condițiile în care marea majoritate a jucătorilor din lotul Forestei nu vor pot intra în municipiul Suceava din cauza carantinei prelungite. “~n acest moment avem doar patru jucători prinși în zona de carantină. Restul sunt plecați în alte părți. Rigoni, Mamadou și Diallo sunt în afara țării, primii doi în Franța, al treilea tocmai în Emiratele Arabe Unite. Cum i-am putea aduce, dacă zborurile sunt anulate? ~n condițiile în care noi am vrea să începem antrenamentele în jurul datei de 15 mai, asta ar presupune să-i adunăm încă de pe acum și să-i băgăm în cantonament timp de 14 zile. Or, noi nu putem face asta pentru că nu se poate intra în oraș“, a precizat Ciutac.

Foresta n-ar loc de cantonament, iar stadionul Areni este greu de izolat

Alte două probleme stringente sunt legate de cantonamentul obișnuit al Forestei, închis în acest moment și de stadionul Areni, care nu îndeplinește cerințele din protocolul emis de MTS. “Noi ne cantonam de obicei la un hotel din Suceava, dar este destul de greu să deschizi un hotel pentru 20-30 de oameni. Nu se specifică clar dacă spațiile de cazare ale jucătorilor trebuie să fie în incinta bazei sportive sau s-ar putea închiria o pensiune în oraș, unde să stea jucătorii, iar de acolo să-i aduci în mod organizat la terenul de antrenament. Asta ar presupune printre altele nevoia un bucătar, a unui medic permanent, a unui șofer care să stea tot timpul la dispoziția noastră. Apoi, nu știu cum vom putea izola baza sportivă, când pe stadionul Areni, pe poarta dinspre Poliție se plimbă zilnic zeci de oameni”, a mai spus oficialul Forestei.

Cu restanțe salariale pe o lună și jumătate, jucătorii Forestei urmează să-și primească în această săptămână șomajul tehnic aferent perioadei 15-31 martie. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …