Tuesday , April 23 2024

Mourinho, dupa meciul Steaua – Chelsea 0-4: Am făcut un joc perfect, din primul minut am ştiut că vom câştiga

mourinho

Tehnicianul formaţiei Chelsea, Jose Mourinho, a declarat, marţi seară, că a ştiut din primul minut că va câştiga meciul cu Steaua, scor 4-0, în grupa E a Ligii Campionilor, subliniind că şansele steliştilor de a merge în primăvara europeană depind de partidele cu FC Basel.

“Clar avem o poziţie mai bună după acest meci. Am lăsat o impresie mai bună după ce în prima etapă am pierdut. Nu vreau să mă gândesc la primul loc în grupă, acum totul e deschis, mă gândesc la calificare doar. Oricum urmează şi meciurile dintre Steaua şi FC Basel şi nu se ştie dacă îşi vor împărţi punctele sau una dintre ele va câştiga. Noi am făcut un joc perfect, din primul minut am ştiut că vom câştiga. Sunt de mulţi ani în fotbal şi am ştiut asta. Pentru Steaua a fost mult mai dificil astăzi, decât în Germania cu Schalke. Am controlat jocul în totalitate, ne-am apărat foarte bine şi am atacat foarte bine. Au mai fost alte partide în acest sezon în care am jucat foarte bine, dar astăzi am pus presiune 90 de minute şi pentru asta sunt mulţumit”, a declarat Mourinho, care a precizat că nu se pune problema ca Torres să aibă o accidentare gravă.

El consideră că în Liga Campionilor ai nevoie de experienţă: “Calificarea Stelei depinde de meciurile cu FC Basel, atunci va şti pe ce loc poate termina grupa. Liga Campionilor este o competiţie în care ai foarte mare nevoie de experienţă. Eu le-am spus jucătorilor mei că nu ne interesează Liga Europa, Liga Campionilor este competiţia lui Chelsea. Astăzi am jucat foarte bine în apărare şi de acolo am putut dezvolta jocul”.

Întrebat de ce jucători români îşi aduce aminte, Mourinho a vorbit de Gică Popescu, Adrian Mutu, Cristian Chivu şi Ioan Timofte. “Îmi aduc aminte de Popescu, un adevărat gentleman, o adevărată personalitate, Adrian Mutu era un talent fantastic, poate cel mai bun din generaţia sa, dar l-am cunoscut într-un moment dificil al vieţii sale, când cariera sa aproape a fost distrusă. Cristian Chivu este un jucător special pentru mine, am trăit cel mai frumos moment al carierei mele alături de el, deşi şi el a trecut printr-o perioadă mai grea, cu operaţia, suntem foarte apropiaţi, nu pot spune că suntem ca fraţii, dar avem un fel de relaţie unchi-nepot. A, şi l-am avut pe Timofte la Porto, un stângaci foarte bun”, a menţionat tehnicianul portughez.

În timp ce ofiţerul de presă al Stelei traducea din engleză în română, Mourinho s-a adresat purtătorului de cuvânt de la Chelsea, spunându-i că limba română seamănă foarte bine cu portugheza.

Campioana României, Steaua Bucureşti, a înregistrat a doua înfrângere consecutivă în grupa E a Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, marţi, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-0 (2-0), de echipa engleză Chelsea Londra. Golurile au fost marcate de Ramires ’19, ’55, Georgievski ’44 (autogol) şi Lampard ’90.

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …