Friday , March 29 2024

Monica Niculescu si Irina Begu se califica in optimile de finala de la Miami

monica niculescu

Monica Niculescu s-a calificat in optimile de finala ale turneului WTA Masters Series 1000 de la Miami, dupa o victorie stralucita in fata lui Coco Vandeweghe, din Statele Unite, scor 6-4, 6-1.

Partida a durat o ora si 44 de minute.

Niculescu a facut un prim set convingator in fata lui Vandeweghe, locul 38 in lume. A fost 6-4 la finalul acestei prime manse, dominata de sportiva din Romania, care a condus si cu 5-2, dar a mai slabit ritmul pe final.

Setul 2 a fost dominat de accidentarea de la debut a lui Vandeweghe, careia i-a fost aplicat foarte strans un bandaj la nivelul piciorului drept, pauza medicala fiind de aproximativ de 10-15 minute.

Dupa aceasta accidentare, Vandeweghe nu s-a mai putut aduna si nu a mai fost la nivelul din primul set. Niculescu a castigat cu 6-1 si bifeaza o optime de finala la Miami.

Acolo va da piept cu britanica Johanna Konta.

beguCalificare minunata pentru Irina Begu, dupa aproape trei ore de joc

Irina Begu s-a calificat in optimile de finala ale turneului WTA Masters Series 1000 de la Miami, dupa o victorie in fata Kristinei Pliskova din Cehia, scor 7-5, 4-6, 6-4.

Partida a durat doua ore si 39 de minute.

Primul set a fost unul al echilibrului, deznodamantul venind la final, la 6-5 pentru Begu si serviciul Pliskovei. Aici, Begu a fortat exact cand trebuia si si-a trecut in cont prima mansa, conducand pe tabela cu 1-0.

Echilibrat a fost si setul secund, dar cu un plus pentru sportiva din Cehia, care a fost mai tot timpul in control. 6-4 s-a terminat, dupa 52 de minute, 2 mai multe ca durata, comparativ cu primul set.

Setul decisiv a fost pe alocuri dramatic, dar pana la urma maturitatea si experienta sportivei noastre si-au spus cuvantul.

A fost 6-4 pentru Begu, care bifeaza o optime de turneu Masters 1000.

Acolo, ea va da piept cu Madison Keys (SUA), care a trecut de Roberta Vinci, Italia, scor 6-4, 6-4.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …