Thursday , April 18 2024

Monica Niculescu pierde finala de dublu de la Wimbledon cu un scor umilitor

niculescu-chan

Monica Niculescu si Hao-Ching Chan au pierdut finala de dublu feminin de la Wimbledon, disputata in fata favoritelor 2, Ekaterina Makarova si Elena Vesnina, o finala in care perechea din Romania si Taipei nu a putut castiga nici macar un game.

Partida a fost una cu adevarat fara istoric, iar primul set s-a terminat dupa doar 29 de minute, un set cu Makarova/Vesnina dominand de la un capat la altul, iar de cealalta parte, Niculescu si Chan pierzandu-si foarte usor serviciile, fiind in general extrem de timorate de prezenta in aceasta finala.

Nici setul 2 nu a parut cu mult mai diferit, cel putin pana la 3-0, rastimp in care campioanele olimpice din Rusia pareau ca nu vor gresi.

La 0-3, Niculescu si Chan au avut sansa unui punct, avand minge de 1-3, o minge ratata insa.

Sanse pentru un game au mai venit, si chiar imediat, la 0-4, Niculescu si Chan avand in premiera doua sanse de break.

Si acestea au fost insa irosite, asa ca pana la final nu s-a mai intamplat nimic notabil, Vesnina si Makarova castigand cu un dublu 6-0 si devenind in premiera campioane la Wimbledon, al treilea lor trofeu de Mare Slem.

O singura data s-a mai intamplat in era Open ca o finala de Grand Slam sa se termine cu acest scor, e vorba de Roland Garros 1988, cand Steffi Graff o invingea clar pe Natasha Zvereva cu 6-0, 6-0, dupa doar 34 de minute.

Partida din aceasta seara s-a terminat dupa 56 de minute.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …

One comment

  1. Pina in finala au avut foarte mediocre adversare , s-a vazut cat de mediocre erau si ele in finala . Tigaia noastra e tot mai penibila.