Tuesday , July 5 2022

Monica Niculescu a fost invinsa la Madrid de Caroline Wozniacki dupa o partida chinuitoare

monica niculescu

Monica Niculescu a pierdut intalnirea cu Caroline Wozniacki din primul tur al turneului WTA de la Madrid, la capatul a 3 ore si jumatate de tenis.

Scorul a fost 5-7, 7-6, 4-6, dupa fix 3 ore si 28 de minute.

Primul set a fost unul in care Monica a inceput bine si a controlat o mare parte din debutul sau. Totul a fost bine pana la 4-3, cand Wozniacki facea breakul si egala la 4 si se parea ca va reveni in calcule.

Monica a continuat insa sa joace bine si a facut un nou break, avand 5-4 si servind pentru set. De aici insa, totul a mers impotriva Monicai, care a pierdut cu 7-5 un set pe care la un moment dat il avea in buzunar.

Dupa 62 de minute, a inceput un al doilea set care a parut la un moment dat ca este tras la xerox cu primul. Din nou o Monica dominanta in primele momente, multe breakuri apoi si aceeasi sportiva din Slatina care ajungea la 5-4 si serviciul, pentru a bifa setul.

Si de acolo din nou cateva momente de debusolare pentru romanca, Niculescu pierdea iarasi timona jocului si s-a ajuns in tiebreak.

Deja erau peste 2 ore si 15 minute de la primul serviciu al partidei, insa Niculescu a rezistat si a castigat la 3 un tiebreak care avea sa anunte un set decisiv si mai aprig.

Un set decisiv care a inceput cu problemele medicale ale lui Wozniacki, jucatoarea cu origini poloneze acuzand dureri la umar, ea asezandu-se pe banca fix in mijlocul unui game, la 0-1 si 15-30 pe serviciul sau.

Niculescu a cedat in acest set la 4-4, Wozniacki facand din acel moment doua puncte la rand si castigand dupa 3 ore si 28 de minute absolut chinuitoare.

A fost a 8-a partida pierduta de Niculescu la fosta lidera mondiala WTA, dar macar acum sportiva din Slatina a bifat primul set castigat. Sportiva din Danemarca va intalni in turul II pe invingatoarea dintre Carla Suarez Navarro si Shuai Peng.

Vezi si

Când va avea loc sfertul de finală dintre Simona Halep și Amanda Anisimova de la Wimbledon 

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul zilei de miercuri, 6 iulie, când va avea …