Friday , December 2 2022

Monica Niculescu a castigat peste 2 milioane de dolari din tenis, iar Victor Hănescu – peste 3,5 milioane

Monica Niculescu, locul 49 WTA, va depăşi la finalul Australian Open suma de două milioane de dolari americani, bani câştigaţi în cariera de jucătoare profesionistă de tenis, în timp ce Victor Hănescu, locul 63 ATP, va trece de 3,5 milioane de dolari premii totale.

Conform statisticii oferite de site-ul oficial al WTA, Niculescu a acumulat până în prezent 1,968 milioane de dolari americani (sumă brută). Ea va debuta, marţi, la Australian Open, în meciul cu liderul WTA, Victoria Azarenka din Belarus, şi indiferent de rezultatul acestei întâlniri românca are asigurat premiul de 27.600 de dolari australieni (circa 29.000 de dolari americani) pentru prezenţa în turul întâi al tabloului principal de simplu.

Totodată, Monica Niculescu este înscrisă şi pe taboul principal de dublu, unde va evolua alături de Irina-Camelia Begu. Cele două românce sunt cap de serie numărul 13 şi vor primi pentru evoluţia lor în turul întâi un cec în valoare totală de 12.500 de dolari australieni (circa 13.200 de dolari americani).

Astfel, numai pentru prezenţa în turul întâi pe cele două tablouri Monica Niculescu are asigurat un premiu total de peste 35.000 dolari americani, cu care va trece “bariera” de două milioane de dolari câştigaţi în tenis, fiind a doua româncă din istorie care depăşeşte această sumă, după Irina Spârlea.

Cel puţin aceeaşi sumă, peste 35.000 de dolari americani, o va primi şi Victor Hănescu, care acumulase până în prezent 3,48 de milioane de dolari americani, potrivit atpworldtour.com. La Melbourne, Hănescu a fost eliminat în primul tur de de japonezul Kei Nishikori, al 16-lea favorit, dar românul continuă competiţia la dublu.

Australian Open este turneul la care se acordă cele mai mari premii în bani din tenisul profesionist, 30 de milioane de dolari australieni (31,7 milioane de dolari americani sau 23,7 milioane de euro), câştigătorii la simplul masculin şi feminin urmând să fie recompensaţi cu câte 2,43 milioane de dolari australieni (aproape 2,6 milioane de dolari americani sau 1,9 milioane de euro).

În clasamentul “all-time feminin”, Irina Spârlea a “adunat” cei mai mulţi bani în carieră dintre jucătoarele române – 2,6 milioane de dolari, fiind urmată acum de Monica Niculescu, Sorana Cîrstea – 1,85 milioane de dolari, Ruxandra Dragomir – 1,8 milioane de dolari, Edina Gallovits-Hall – 1,23 milioane de dolari, Virginia Ruzici – 1,2 milioane de dolari şi Alexandra Dulgheru – 1,19 milioane de dolari. La masculin, cele mai mari premii le-a obţinut Andrei Pavel (5,225 milioane de dolari), urmat de Victor Hănescu şi de Ilie Năstase (2,07 milioane de dolari). Aceste ierarhii nu ţin cont de inflaţia dolarului şi nici de faptul că, în trecut, premiile erau mai mici.

Vezi si

Germania eliminată de la Cupa Mondială. Japonia și Spania în optimi

Selecţionata Germaniei a învins echipa Costa Ricăi cu scorul de 4-2 (1-0), joi seara, pe …