Thursday , March 28 2024

Modificari spectaculoase la turneele de Grand Slam

Reprezentanti ai celor patru turnee de Grand Slam s-au intalnit marti seara la Londra si au facut cateva modificari importante in regulament.

federer

Cea mai discutata schimbare e cea legata de timpul rezervat la incazirea de dinaintea meciului. Daca jucatorii nu vor fi gata de joc dupa 7 minute de la intrarea pe teren se vor alege cu o amenda de 20.000 de dolari!

De asemenea, The Grand Slam Board intentioneaza sa micsoreze incepand cu 2019 numarul capilor de serie, de la 32, cati sunt in prezent, la 16, noteaza ESPN. Prin adoptarea acestei masuri se spera ca turneele vor deveni ceva mai incitante.

O alta problema la editiile din acest an a fost cea a jucatorilor care au participat accidentati la Grand Slam-uri pentru a pune mana pe suma uriasa primita doar prin simpla prezenta pe tabloul principal.

Incepand de anul viitor, orice jucator care se va retrage in primul tur va primi numai jumatate din suma!

Timpul excesiv petrecut la serviciu va fi si el combatut cu un ceas setat la 25 de secunde. Acesta va fi testat la editia din acest an a Australian Open, in meciurile din calificari.

In schimb, membrii Grand Slam Board n-au fost de acord cu introducerea on-court coching-ului, anume posibilitatea de a chema antrenorul in timpul meciului.

Programul celor patru turnee de Grand Slam in 2018:

15-28 ianuarie: Australian Open;
21 mai – 10 iunie: Roland Garros;
2-15 iulie: Wimbledon;
27 august – 9 septembrie: US Open.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …