Saturday , April 20 2024

Miroase a retrogradare pe Areni. Foresta a pierdut la Baloteşti şi a ajuns ultima în clasament

Echipa suceveană a cedat ieri, în deplasarea din Ilfov, cu scorul de 1-3, într-un meci din cadrul etapei a XXIX-a a Ligii a II-a. Marius Matei a marcat golul de onoare în minutul 77, din penalty . Francezul Moussa Konate (foto) a părăsit terenul în minutul 27, din cauza jignirilor rasiste aduse de spectatorii de la Baloteşti. In urma acestei înfrângeri, Foresta a picat pe ultimul loc al clasamentului Liga2. Balotesti - Konate

Foresta a mai făcut un pas spre groapa retrogradării. Echipa sucevea­nă a ajuns din nou pe ultimul loc al clasamentului în Liga a II-a, după ce a pierdut ieri, la Baloteşti, cu scorul de 1-3, într-un joc din etapa a XXIX-a.

Plecată în Ilfov cu doar 15 jucători, trupa antrenată de Florentin Petre a avut prima ocazie de gol în minutul 4, când Marius Matei a nimerit bara dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Gazdele au replicat în minutul 10, când Claudiu Herea a centrat dintr-o fază fixă de pe partea dreaptă, dar Cosmin Mihai a reluat slab în brațele lui Began. CS Baloteşti avea să deschidă scorul la jumătatea primei reprize, dintr-o fază care nu anunța nimic. Neagu a centrat în fața porții de la limita aut-ului de poartă, iar Began, incomodat de jucătorii din fața sa, a scăpat mingea în plasă, pentru un autogol de toată frumusețea. Minutul 27 avea să consemneze un episod re­pro­babil pe stadioanele din România, în anul 2018. Claudiu Herea a căzut de lângă Konate, fundaşul francez al Forestei a făcut semne că adversarul simulează, fapt pentru care s-a trezit cu un val de cuvinte rariste din tribu­ne. Drept urmare, Moussa a plecat la ves­tiare, fiind cu greu convins să re­vină pe teren, după care a fost schimbat cu Kharoubi. La reluarea jocului, gazdele au trecut pe lângă golul doi în minutul 34, când Cosmin Mihai a centrat în fața porții, iar acelaşi Cla­udiu Herea a şutat violent peste transversală.

Aflat la debutul în tricoul “galben-verzilor”, Makriev a avut şansa ega­lării la cinci minute după pauză, dar şutul trimis de bulgar a nimerit bara de sus a porții ilfovenilor. Gazdele şi-au dublat avantajul în minutul 53, când Cosmin Mihai a finalizat cu ca­pul o centrare venită de la Neagu. Sco­rul a luat proporții zece minute mai târziu, după ce Claudiu Herea l-a executat pe Began cu un şut de la 18 metri. Golul de onoare al Forestei avea să fie marcat în minutul 77, în urma unui penalty transformat de Matei. Oaspeții puteau limita dife­rența de pe tabelă în minutele de prelungire, dar Eşanu a respins mingea de pe linia porții, la încercare de lob a lui Cerlincă. S-a terminat 3-1, un scor care alimentează zvonurile dinaintea meciului, conform cărora Foresta era victimă sigură în deplasarea din Ilfov.

CS Baloteşti: Eşanu – Dedu, Marciuc, Flămânzeanu, N. Filip – V. Andrei, Cl. Herea, Ov. Herea, C. Mihai (’85 Novac) – M. Neagu (’75 Pătraşcu), E. Nica (’70 Paraschiv).

Foresta Suceava: Rz. Began – O. Onofraş, Mateciuc, Konate (’30 Kharoubi, ’46 Gulei), Lupuşor – Vl. Stănescu, Makriev – Secrier (’86 Netea), Cerlincă, Opriş – M. Matei.

Rezultatele etapei a XXIX-a:cl liga 2

Dunărea Călăraşi – Politehnica Timişoara 2-0

CS Mioveni – Ripensia Timişoara 1-2

CS Afumați – Stiința Miroslava 1-1

FC Hermannstadt – Luceafărul Oradea 4-0

UTA Arad – Sportul Snagov 1-3

Metaloglobus Bucureşti – Dacia Unirea Brăila 0-1

CS Baloteşti – Foresta Suceava 3-1

Academica Clinceni – ASA Târgu Mureş 3-0

Olimpia Satu Mare – Pandurii Târgu Jiu 0-3

Chindia Târgovişte – FC Argeş Piteşti (aseară)

In runda următoare, Foresta va primi sâmbătă, pe stadionul Areni, vizita unei echipe lipsită de griji, CS Afumați. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …