Tuesday , April 23 2024

Mircea Sandu invocă o posibilă despartire de Piţurcă: Il demit şi îi plătim

sandu-piturca

Mircea Sandu pare că şi-a schimbat atitudinea în privinţa selecţionerului Victor Piţurcă, după ce miercuri a vorbit, pentru prima oară de la începerea noului mandat al acestuia la cârma naţionalei, despre o demitere a acestuia. Dacă până acum preşedintele Federaţiei Române de Fotbal l-a apărat pe antrenor de câte ori a avut ocazia, subliniind de fiecare dată că obiectivul său nu este calificarea la CM 2014, acum Naşul pare că a schimbat macazul, chiar dacă ţine să se declare încă încrezător.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că poate să-l demită pe selecţionerul Victor Piţurcă dacă este împuternicit de Comitetul Executiv, dar cu plata compensărilor prevăzute în contractul său. Sandu a precizat, totuşi, că el are încredere în antrenorul naţionalei.

“Piţurcă are o oarecare repulsie faţă de oamenii care au făcut parte la data respectivă din Comitetul Executiv (n.r. – după primul meci cu Olanda), nu faţă de instituţia în sine. O să vină la Comitetul Executiv, însă nu mergem pe linia de forţă. Comitetul Executiv mă poate împuternici să-l demit, îl demit şi îi plătim banii. E foarte simplu. Toţi vrem să ne calificăm, doar că trebuie să fim realişti şi să vedem că trebuie să formăm o echipă naţională. Sunt convins că Piţurcă va realiza mai multe decât i-am trasat ca obiectiv”, a spus Mircea Sandu.

Şeful FRF s-a arătat mirat de schimbarea în rău a primei reprezentative faţă de meciurile de toamna lui 2012 şi îi recomandă selecţionerului Piţurcă să comunice mai mult cu antrenorii şi jucătorii de la cluburi: “De la dăruirea şi interpretarea partiturii din toamnă am ajuns la două meciuri care au arătat o echipă naţională fără niciun fel de coeziune, ambiţie, realizări… Asta e o problemă pe care el trebuie să o rezolve pe parcurs, să meargă să discute la cluburi cu jucătorii şi antrenorii. Sunt câteva probleme la care (Piţurcă, n.r.) va trebui să ne dea un răspuns”.

Sandu a catalogat drept o “tâmpenie” conflictul dintre antrenorul stelist Laurenţiu Reghecampf, pe de o parte, şi Victor Piţurcă de cealaltă parte, după ce tehnicianul “roş-albaştrilor” a afirmat că jucătorii săi se întorc de la naţională mai graşi şi nepregătiţi. Şeful fotbalului românesc a ţinut, de altfel, să sublinieze că nu se poate vorbi despre un diferend între echipa naţională li Steaua, ci de un simplu dialog de la distanţă între doi antrenori c are trebuie să-şi rezolve problemele. În plus, Mircea Sandu a precizat că Reghecampf nu trebuia să se simtă deranjat de remarca lui Piţurcă vizavi de oboseala arătată de jucătorii stelişti, în condiţiile în care aceasta este vizibilă în joc şi la echipa de club.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …