Friday , September 17 2021

Mircea Sandu, încă patru ani în Comitetul Executiv al UEFA

Mircea Sandu a obţinut un nou mandat, din al doilea tur de scrutin. Preşedintele UEFA Michel Platini a fost reales şi el şi aclamat la realegerea în funcţie, de către reprezentanţii celor 53 de delegaţii naţionale.

Michel Platini a fost reales în funcţia de preşedinte al UEFA, pentru un al doilea mandat de patru ani. Francezul a fost singurul candidat la propria-i succesiune, iar alegerea sa a fost făcută prin prin strigare şi nu prin vot secret.

Şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost reales pentru un nou mandat de patru ani de membru al Comitetului Executiv al UEFA, după al doilea tur de scrutin.

Victoria a fost mai dificil de obţinut decât se aştepta şeful de la Casa Fotbalului, care miza pe votul a 27 de delegaţi. Mircea Sandu nu a strâns însă decât 22 de voturi în primul tur, însă numărul de voturi ce i-au fost date în turul doi, 15, i-a fost suficient pentru a obţine al doilea mandat.

Primul mandat al lui Mircea Sandu la UEFA a început în 2007, iar în această perioadă România a devenit membru cu drepturi depline al Convenţiei UEFA privind arbitrajul.

Vezi si

Emma Răducanu s-a întors acasă, în Marea Britanie. Primele îmbrățișări cu tatăl ei, după ce a câștigat US Open

Emma Răducanu s-a întors acasă, după victoria istorică de la US Open. În mai multe …