Friday , March 29 2024

Mircea Sandu, declaratie neasteptata despre decizia TAS de a retrograda Rapid

mircea sandu

Mircea Sandu a susţinut, luni, o conferinţă de presă, în care a vorbit despre decizia TAS, care a dat peste cap fotbalul românesc. Şeful FRF susţine că nu are nici o vină şi a spus că, în opinia sa, nici una dintre cele două echipe, Rapid şi Chiajna, nu ar fi trebuit să joace în Liga I.

“Am convocat Comitetul de Urgenţă şi am pus în executare, prin consens, hotărârea TAS. Este vorba despre o constatatare şi de o decizie. Constatarea este datată 17 iulie şi precizează că Rapid nu are licenţă pentru a evolua în Liga 1 că nici Chiajna nu îndeplineşte criteriile, retrogradând pe criteriu sportiv. Apoi, pe 2 august, TAS acceptă memoriul Chiajnei şi ordonă FRF să includă echipa Concordia în Liga 1 şi să retrogradeze Rapidul. Comitetul de Urgenţă a luat act de decizia TAS, iar Chiajna va evolua în locul Rapidului. LPF trebuie să ia act de aceastea şi să opereze modificările de rigoare. Este logic să punem în executarea, conform statutului nostru şi al FIFA, hotărârea TAS-ului”, a spus, la început, Mircea Sandu.

“În Comitetul Executiv de pe 6 iulie s-a supus la vot acel meci de baraj. Singurul vot împotrivă a fost al meu. Vă pot prezenta documentul prin care am susţinut şi am votat împotriva propunerilor venite de la LPF şi de la Dumitru Costin. LPF voia 18 echipe, Costin a venit cu barajul. Nu le-am vrut pe niciuna dintre ele, eu am susţinut doar cauza prinsă în statute şi regulamente. Cu opt la unu, cum s-a votat, am dat drumul acestei decizii. Eu şi acum spun că nici Rapid şi nici Chiajna nu îndeplinesc criteriile de a juca în Liga 1. O vom reprimi pe Chiajna, pentru că aşa a decis TAS, şi asta e!”, a precizat şeful FRF.

“Rapid urmează să se înscrie în Liga a II-a, chiar dacă termenul limită a expirat. TAS, după părerea mea, a dat o hotărâre care încalcă statutele şi regulamentele noastre, dar nu avem ce face, trebuie să o punem în aplicare. Obiectivul meu este să veghez asupra respectării statutelor. În cazul Craiovei, cei de la DNA m-au acuzat de exces de putere. Acum, eu am făcut expunerea pe 21 iunie, am pus în gardă fiecare menbru din Comitetul Executiv, dar fiecare a votat cum i-a dictat conştiinţa. Liga, atunci când a cerut 18 echipe în Liga I, a încălcat prevederile statutelor şi regulamentelor. Dacă aş fi putut să impun să se voteze cum am votat eu, cu 17 echipe, azi nu mai aveam probleme. Înţeleg că sunt probleme cu banii, dar nici să fim slugile televiziunilor şi să introducem o echipă peste orice regulamente!”, a mai spus Mircea Sandu.

La final, preşedintele federaţiei a aruncat bomba: “Stau şi mă întreb ce se întâmplă dacă trei sau patru echipe din Liga I nu mai pot continua activitatea. Eu estimez că cel puţin patru echipe, la nivelul Ligii 1, vor intra în insolvenţă până la sfârşitul campionatului!”.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …