Friday , April 19 2024

Mircea Sandu, adevar dureros despre Steaua: Locul ei e in Europa League

mircea-sandu

Mircea Sandu e sigur ca Steaua nu e pregatita de grupele Ligii Campionilor si ca locul ei e in Europa League.

Iata scrisoarea deschisa postata de Mircea Sandu pe site-ul oficial al FRF:

“Dragi jucatori, antrenori si suporteri ai FC Steaua,

La mai putin de 24 de ore de la incheierea meciului contra lui Chelsea, acum cand clipele pe care le traversati nu sunt nici placute, nici, desigur, usoare, si cand nu putini sunt cei care va blameaza si care tind sa stearga cu buretele ceea ce tot voi ati realizat bun, vreau sa va spun din start ca sunt alaturi de voi si ca aveti in mine un aliat.

Este – sau ar trebui sa fie – evident ca, atat la nivelul echipelor nationale, cat si la cel al formatiilor de club, izbutim sa obtinem succese de aplaudat si de respectat mai degraba conjunctural decat ca expresie a superioritatii si a capacitatii de a ne lupta de la egal la egal pe termen lung, fie ca vorbim despre Olanda sau despre Ajax sau Chelsea.

Ma pronunt cu fermitate in favoarea respectarii muncii antrenorilor si jucatorilor, precum si in cea a recunoasterii meritelor si a izbanzilor. Dar, pe de alta parte, fie si partizan al unei atitudini in permanenta pozitive si al unei mentalitati de invingator in orice conditii si in orice context, indemn la realism. Caci, asa cum, in cazul nationalei, a fost clar de la inceput ca Olanda se va califica la Cupa Mondiala FIFA 2014 si ca Romania se va bate cu Ungaria si Turcia pentru locul 2 in grupa noastra, la fel si in cazul vostru, nu cred ca a existat vreun dubiu in ceea ce priveste numele celor doua echipe care, in mod normal, se vor califica in primavara Ligii: Chelsea si Schalke. Implicit si ca echipa campioana a tarii noastre va concura cu FC Basel pentru pozitia a treia.

Sa nu se inteleaga ca, astfel, indemn la abandonarea luptei. Dimpotriva! Repet, indemn la constientizarea nivelului la care ne aflam si judecarea rezultatelor pe care le obtinem, pozitive ori negative, in acest context, laudand, dar fara a supradimensiona izbanzile, acceptand, analizand si pastrand aceeasi masura si in cazul infrangerilor.

E usor sa arunci cu pietre si sa distrugi, e infinit mai greu sa fii pozitiv si sa construiesti, sa accepti ca ai atins un anumit nivel, dar ca a fi in elita este cu totul altceva.

Oricum, asa cum a fost cazul si pana acum, si in continuare, FRF si Presedintele ei o sa va fie alaturi si o sa va sprijine in limita competentelor si atributiilor.

Mult succes in continuare! Calificarea in primavara UEFA Europa League este posibila, ba chiar realizabila, corespunzand, dupa parerea mea, nivelului european al Stelei. Si nu ar putea exista o alta oportunitate mai potrivita decat proximele doua meciuri cu FC Basel”

Dupa doua etape jucate in Grupa E a Ligii Campionilor, Steaua ocupa ultimul loc in clasament, cu 0 puncte si un golaveraj rusinos de 0-7.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …

One comment

  1. doar cu Prodanca in atac se mai califica . Cu un derbedeu ca Stoica MM si curvanca de Prodanca numai fotbal nu se poate face .