Saturday , April 20 2024

Mircea Rednic a fost prezentat la Standard Liege

Tehnicianul Mircea Rednic a fost prezentat oficial, duminică, la Standard Liege, el declarând că are o datorie faţă de acest club, la care a evoluat timp de cinci ani, şi că oraşul Liege este pentru el ca a doua casă.

Conform rtbf.be, misiunea lui Rednic este delicată, Standard Liege fiind în criză şi suporterii furioşi. “Poate de aceea au ales un fost «Standardman». Am jucat aici cinci ani. Am cumpărat o casă. Sunt belgian. Liege este ca a doua casă pentru mine, am o datorie faţă de acest club. Perioada petrecută la Standard m-a ajutat în cariera de fotbalist şi apoi în cea de antrenor”, a declarat tehnicianul, notează rtbf.be.

Rednic a reafirmat că este foarte fericit şi că revenirea la Standard este un vis devenit realitate. “Este un pas important în cariera mea de antrenor. Ambiţiile mele? Am avut mereu ambiţii mari. Nu sunt un om care să se mulţumească cu puţin. Pentru că dacă, de exemplu, spun că vreau să fiu campion, poate voi încheia pe locul doi în acel an. Diferenţa faţă de prima clasată nu este enormă. Avem norocul că altor echipe nu le-a mers prea bine. Vizez play-off-ul pentru câştigarea titlului”, a mai spus noul antrenor al echipei belgiene.

Jucătorii importanţi din echipă şi-au afirmat susţinerea faţă de predecesorul lui Rednic, Ron Jans, după demiterea acestuia, dar tehnicianul român nu este îngrijorat: “Le-am spus jucătorilor că începe o perioadă nouă pentru Standard. Este bine să susţii un antrenor, dar trebuie să arăţi asta pe teren. Nu ajută la nimic să reacţionezi când un antrenor a fost dat afară. Fotbaliştii sunt plătiţi pentru a se antrena şi a juca. Ei trebuie să respecte noul antrenor. Antrenorul este primul responsabil. Însă nici jucătorii nu sunt total nevinovaţi. Ei nu au dat totul pe teren şi de aceea suporterii sunt nemulţumiţi de rezultate şi poate şi de atitudine. Încă nu îi cunosc bine pe jucători, dar îi susţin şi pentru mine sunt cei mai buni din Belgia. Acum este important să obţinem puncte. Apoi, vom vedea dacă trebuie să întărim echipa. Dacă vor fi necesare transferuri, vom transfera în ianuarie. Am discutat deja cu preşedintele”.

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …