Wednesday , April 24 2024

Mircea Lucescu si-a dat acceptul sa antreneze nationala, in paralel cu Sahtior

mircea-lucescu

Mircea Lucescu şi-a dat acceptul să antreneze naţionala României, în paralel cu Şahtior Doneţk, până la finalul sezonului din Ucraina. Il Luce ar avea de gestionat doar două jocuri oficiale ale tricolorilor, ambele acasă, cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) şi cu Feroe (29 martie).

Mircea Lucescu este aproape de a reveni pe banca tehnică a naţionalei României, după nu mai puţin de 28 de ani. Potrivit Gazetei Sporturilor, Il Luce şi-a dat deja acceptul să-i pregătească pe tricolori pentru următoarele două partide din preliminariile EURO 2016, cu Irlanda de Nord, de luna viitoare, şi Insulele Feroe, meci programat în primăvara lui 2015.

Potrivit sursei citate, după data de 30 iunie 2015, când ar urma să-i expire contractul cu Şahtior, Mircea Lucescu ar urma să antreze doar naţionala României. Argumentul emoțional al deciziei lui Il Luce este faptul că ar putea să-și ia o revanșă îndelung așteptată cu Irlanda de Nord, echipă care în 1985 învingea România, cu Lucescu la timonă, la București cu 1-0.

O remiză ne-ar fi asigurat atunci calificarea la Mondialul din Mexic 1986, dar înfrângerea, coroborată cu egalul de salon ulterior, dintre Anglia și Irlanda de Nord, 0-0, le-a trimis pe ambele formații britanice la turneul final. Mircea Lucescu a mai antrenat naţionala de fotbal a României, în perioada 1981-1986.

Pe de altă parte, mai există un scenariu, ca după data de 30 iunie 2015 la naţională să vină Cosmin Olăroiu, acestuia încheindu-se la vară contractul cu arabii.

 

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …