Saturday , April 20 2024

Mircea Lucescu da vina pe arbitru dupa infrangerea cu Chelsea

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat, miercuri, după înfrângerea suferită de echipa sa Şahtior Donţek, printr-o gol primit la ultima fază a meciului cu Chelsea din Liga Campionilor, că arbitrul nu ar fi trebuit să prelungească atât de mult partida şi că vinovat pentru eşec este portarul Piatov.

“Am dominat tot meciul, am avut multe oportunităţi de a marca şi eu cred că am jucat mai bine decât Chelsea. Au reuşit să aibă câteva ocazii datorită calităţilor individuale ale jucătorilor. Noi am avut o mult mai bună organizare şi toate atacurile au fost acţiuni colective, schimbând direcţia tot timpul. Aducând jucători în faţa porţii, am avut posibilitatea de a marca mai mult. Păcat că în ultimul minut, în timp ce noi căutam să înscriem golul trei am lăsat spaţii în apărare şi am făcut o mare greşeală. Ştiam că va fi greu cu jucătorii lui Chelsea pentru că sunt înalţi şi foarte puternici şi dacă le dai ocazia să aibă cornere este dificil să te aperi. Este dureros să pierzi un asemenea meci, dar mai avem două partide de jucat şi este bine că avem avantaj în faţa echipei Chelsea dacă vom fi la egalitate de puncte. Cred că arbitrul a greşit pentru că a spus că a prelungit meciul cu trei minute, nu cu trei minute şi jumătate. Nu era penalti, era numai un corner şi putea să nu-l mai lase să-l execute şi să fluiere finalul meciului”, a declarat Lucescu, la conferinţa de presă oragnizată după partida de la Londra.

Tehnicianul îi reproşează portarului Andrii Piatov faptul că nu a respectat indicaţiile pe care i le-a dat înainte de meci, când i-a spus că la cornerele executate de foarmaţia engleză trebuie să stea pe linia careului de şase metri şi nu pe cea a porţii. “Păcat că portarul a făcut o greşeală incredibilă la acest nivel. Piatov ştia foarte bine ce i-am cerut înainte de meci să facă. Cu 2-3 zile înainte, am pus jucătorii în spatele lui şi i-am spus să stea la 4-6 metri de poartă, dar se pare că a uitat ce l-am învăţat şi în acel moment a rămas pe linia porţii. Când sunt opt jucători în careu e imposibil să-i marchezi pe toţi, iar portarul poate ajuta stând acolo. Sunt foarte supărat, a fost o lipsă de concentrare, o lipsă de experienţă pentru că este imposibil ca o echipă să piardă cum am făcut-o noi azi”, a afirmat Lucescu, referindu-se la faza ultimului gol, deşi jucătorul ucrainean greşise şi la precedentele reuşite ale lui Chelsea.

Formaţia ucraineană Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu şi cu fundaşul Răzvan Raţ integralist, a fost învinsă, miercuri, în deplasare, cu scorul de 3-2, de deţinătoarea trofeului, Chelsea Londra, în etapa a patra a grupei E a Ligii Campionilor.

Pentru englezi au marcat Torres ‘6, Oscar ’40 şi Moses ’90+4, în timp ce pentru Şahtior a înscris Willian ‘9 şi ’47.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …