Saturday , April 20 2024

Miniștri din Belgia și Germania, gest sfidător în Qatar: Au purtat banderolele „One Love”, interzise fotbaliștilor, în tribuna oficială

Nancy Faeser, Ministrul de Interne al Germaniei, a purtat banderola „One Love”, interzisă fotbaliștilor, la meciul nemților cu Japonia, scor 1-2, de la Cupa Mondială din Qatar. Același gest a fost făcut de ministrul belgian de Externe, Hadja Lahbib, în timpul meciului Belgia – Canada. 

Faeser s-a așezat chiar lângă Gianni Infantino, președintele FIFA. Cei doi s-au salutat la începutul meciului, dar pe parcursul partidei nu au discutat deloc, scrie gsp.

Ministrul belgian de Externe, Hadja Lahbib, a purtat apoi și ea banderola „One Love” în tribune, la meciul câştigat de Belgia contra Canadei (1-0), miercuri, în Qatar. Ea a fost prezentă tot în loja oficială a stadionului al-Rayyan, în timpul victoriei Belgiei împotriva Canadei, alături de preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

„Gianni Infantino mi-a explicat de ce a ales să nu permită jucătorilor să poarte o banderolă One Love, conform regulilor FIFA. Aceste reguli nu se aplică în tribune, mi-am scos geaca şi mi-am arătat banderola”, a explicat ministrul.

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …