Saturday , June 22 2024

Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe legendarul Pele

Legenda fotbalului brazilian Pelé a fost înmormântat marți, după ce o procesiune funerară pe străzile din Santos, în statul Sao Paulo. Pele a fost înmormântat într-un cimitir vertical cu vedere spre teren, potrivit Independent.

Sicriul legendei braziliene a fost transportat de pe stadionul lui Santos la un cimitir vertical, cu vedere spre teren, la cinci zile după ce Pele a murit din cauza cancerului de colon, la vârsta de 82 de ani.

Legenda fotbalului brazilian Pelé a avut parte de o procesiune la care au participat mii de oameni, pe străzile din Santos, în statul Sao Paulo.

Pelé, considerat de mulți drept cel mai mare fotbalist din toate timpurile, a murit de cancer la colon pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, El a fost depus pe stadionul din Santos de luni până marți după-amiază (3 ianuarie). Mii de localnici au venit să îi ofere ultimul omagiu, iar printre cei care i-au adus un omagiu s-a numărat și noul președinte brazilian Lula.

Fostul atacant și triplu câștigător al Cupei Mondiale, al cărui nume complet era Edson Arantes do Nascimento, a fost apoi transportat printr-o procesiune la cimitirul vertical Memorial Necropole Ecumenica, unde a fost înmormântat la etajul nouă, cu vedere spre terenul de joc al stadionului Urbano Caldeira din Santos.

Pe drum, sicriul lui Pelé a trecut prin fața casei mamei sale, Celeste, în vârstă de 100 de ani, înainte de o înmormântare privată la cimitir. (Mediafax)

Vezi si

Franța și Olanda au remizat fără goluri și trimit prematur Polonia acasă

Franța și Olanda au terminat la egalitate, 0-0, vineri, în runda a doua a meciurilor …