Thursday , March 28 2024

Mihu Acoperișuri Suceava a ajuns până în finala Cupei Unirii la minifotbal

Echipa patronată de Mihu Diaconița a ratat în acest an marele trofeu, după ce a pierdut în finala de la Iași, la loviturile de departajare în fața vicecampioanei europene en-titre Nova Viti Târgu Mureș. Sucevenii Daniel Bălan și Mihai Guriță s-au numărat printre câștigătorii premiilor speciale

Mihu Acoperișuri a fost la câteva minute distanță să pună mâna, pentru al doilea an consecutiv, pe trofeul Cupei Unirii, competiție de minifotbal organizată în weekendul trecut, la Iași, cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Clasată pe locul 2 în grupa din care a făcut parte, cu două victorii și o înfrângere, echipa lui Mihai Diaconița a ajuns în finală, după ce a trecut în fazele eliminatorii de Bucovina Suceava (2-0), HNH Cluj (la penaltyuri) și Real Yry Team Iași (3-0).

În ultimul act, formația suceveană a condus la pauză cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Sergiu Matei și Daniel Bălan, însă adversara, Nova Viti Târgu Mureș, nimeni alta decât vicecampioana europeană la nivel de cluburi în 2019, a egalat în repriza secundă și a trimis finala la loviturile de departajare, unde ardelenii au câștigat cu scorul de 3-1, 5-3 la general.

Pe lângă medalile de argint, Mihu Acoperișuri și-a adjudecat și două dintre premiile speciale prin Daniel Bălan, ales de organizatori MVP-ul turneului, și Mihai Guriță, desemnat cel mai bun antrenor.

Mihu Acoperișuri a mizat la Cupa Unirii pe următorii jucători: Angel Băiceanu – Mihai Diaconița, Andrei Duman, Victor Romașcan, Viorel Stan, Daniel Bălan, Mihai Guriță, Nolbert Solcan, Iosif Netbai, Sergiu Matei, Ionuț Furtună și Ionuț Pană.

Cea de-a XIV-a ediție a Cupei Unirii a strâns la Iași unele dintre cele mai bune 32 de echipe de minifotbal din țară. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …