Saturday , April 20 2024

Mihaela Buzarnescu castiga primul ei trofeu WTA, dupa o finala in care a cedat un singur game

Mihaela Buzarnescu a cucerit primul ei trofeu WTA, la San Jose, pe hard american, dupa o finala fara istoric in fata Mariei Sakkari din Grecia.

buzz

Scorul a fost unul total neasteptat pentru o finala de turneu puternic cum a fost cel american, scor 6-1, 6-0, dupa doar o ora si 15 minute de joc.

Primul set a fost unul fara istoric in primele sale 26 de minute, rastimp in care Buzarnescu a facut 5 game-uri la rand si parea ca nimic nu o poate opri din calea spre primul titlu WTA. Lucrurile au inceput sa se complice odata cu primele mingi de set ratate, 4 la numar in total, iar ultimele doua game-uri au durat aproape cat toate cele de pana acum, 14 minute.

Pana la urma, sportiva noastra de 30 de ani si-a regasit inspiratia si a inchis la timp o mansa care deja incepuse sa se prelungeasca inutil.

Chiar daca Sakkari parea ca este in revenire si ca oricum are un nivel de joc mai ridicat, tenismena nascuta la Bucuresti si-a pastrat sus concentrarea, iar la debutul setului 2 a si facut primul break.

Avea sa fie insa un set fara emotii si fara istoric, 6-0, dupa alte 35 de minute, Mihaela nu a gresit, a lovit bine, a avut multe lovituri castigatoare pe forehand, in timp ce Sakkari gresea minge dupa minge.

La 30 de ani, Mihaela Buzarnescu a obtinut primul ei trofeu WTA, unul chiar major, din categoria Premier, iar de luni va urca in premiera in top 20 WTA, intre cele mai bune sportive ale lumii. Trebuie sa ne amintim ca acum 12 luni, Buzarnescu era locul 147 iar inceputul anului 2016 o prindea, dupa grave si grele accidentari, in jurul locului 540 mondial, cu prea putine sperante de mai bine.

Sakkari a pierdut prima sa finala WTA din cariera, iar Grecia ramane fara titlu in circuitul mondial profesionist din 2008.

Pentru cele doua va urma puternicul turneu Masters de la Montreal, Rogers Cup, incepand cu 6 august.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …