Friday , April 19 2024

Miercuri seara, prima semifinală la EURO 2016: Portugalia – Țara Galilor

ronaldo-gareth

Cristiano Ronaldo nu le dă frisoane galezilor înaintea semifinalei de la Lyon. Revelaţia turneului final, Ţara Galilor, visează să încheie prima participare la EURO cu o calificare istorică în finală. Portugalia – Ţara Galilor va fi în direct la Pro TV si la Dolce Sport, astăzi de la ora 22:00. Mâine de dispută semifinala Germania – Franța.

Portugalia se pregăteşte pentru cea de-a patra semifinală disputată la ultimele cinci ediţii ale Campionatului European.
Ţara Galilor este la prima participare la EURO, însă selecţionata condusă de Chris Coleman nu are complexe înaintea duelului de la Lyon. Nici măcar Cristiano Ronaldo nu îi sperie pe galezi.

„Cred că este evident că este unul dintre cei mai mari jucători din lume, dar ei au şi alte arme în echipă, aşa că nu suntem obsedaţi de el. Ne vom face treaba şi îi vom trata cu respect, dar vom încerca să îi anulăm ca echipă, aşa cum am făcut-o în tot turneul”, a spus Ashley Williams, fundaș Swansea/Țara Galilor.

„Cheia câştigării meciului este să ne concentrăm la noi înşine, să ne punem în aplicare planul de joc. Nu cred că Gareth trebuie să ne spună despre Cristiano Ronaldo, toţi îl ştim pe Cristiano Ronaldo. L-am urmărit destul de mult, jucătorii ştiu cu ce se vor înfrunta, nu doar despre Ronaldo, ştiu despre toţi jucătorii portughezi, ştiu totul despre Portugalia. Nu este vorba despre un singur jucător”, a declarat selecționerul Chris Coleman.

Cu o seară înaintea confruntării de la Lyon, galezii au inspectat gazonul impecabil de pe Stade des Lumieres.

Ţara Galilor este a doua echipă care ajunge în faza semifinalelor la prima prezenţă la EURO. Performanţa a mai fost reuşită de Suedia, în 1992.

Echipele probabile

Portugalia:

Rui Patricio – Cedric, Fonte, Pepe (Ricardo Carvalho), Guerreiro – Danilo, Joao Mario, Sanches Adrien Silva – Nani, Ronald

Suspendat: William Carvalho

Incert: Pepe

Ţara Galilor

Hennessey – Chester, Ashley Williams, Collins – Gunter, Allen, Ledley, Jonathan Williams, Taylor – Bale, Robson-Kanu

Suspendaţi: Davie, Ramsey

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …