Friday , March 29 2024

UPDATE: Michael Schumacher a ieșit din comă și a fost mutat la un spital din Lausanne

schumacher

UPDATE: Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a ieşit din comă şi a fost mutat din spitalul din Grenoble într-un spital din Lausanne, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al familiei, Sabine Kehm, scrie ziarul german Bild.

Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher, care a ieşit din comă după accidentul suferit la schi, în 29 decembrie 2013, a fost transportat, luni dimineaţă, la un spital din Lausanne, a anunţat unitatea medicală din Elveţia, citată de AFP.

“Schumacher a fost adus în această dimineaţă la Spitalul Universitar din Lausanne”, a declarat pentru AFP, Darcy Christen, purtătorul de cuvânt al spitalului elveţian.
Christen a afirmat că Schumacher are alături de el familia. “Familia este alături de el într-un spaţiu amenajat special pentru a avea intimitate şi pentru a-i asigura cea mai bună îngrijire. Ca la orice pacient, dorim să respectăm secretul medical şi intimitatea familie”, a precizat Darcy Christen.

Lausanne este la aproximativ 40 de kilometri de locuinţa septuplului campion mondial de Formula 1, aflată la Gland, pe malul Lacului Leman.

Purtătorul de cuvânt al pilotului, Sabine Kehm, a declarat că acesta poate auzi voci şi răspunde la atingeri, scrie Bild.

Fostul campion de Formula 1 Michael Schumacher a părăsit spitalul în care a fost internat în ultimele șase luni.

Michael Schumacher a ieșit din comă și poate comunica cu cei din jur, a anunțat purtătorul de cuvânt al familiei. Fostul pilot urmează să treacă printr-o lungă perioadă de recuperare.

El a fost externat din spitalul din Grenoble, Franța, și a fost transportat cel mai probabil acasă, unde familia i-a amenajat o adevărată clinică de recuperare.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al familiei anunța că fostul campion de Formula 1 a fost mutat de la terapie intensivă într-o clinică de recuperare.

Michael Schumacher, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat de două ori la cap şi se află de de la sfârşitul lunii ianuarie în faza de revenire progresivă din comă.

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …