Friday , April 19 2024

Messi: Dacă nu câştig eu Balonul de Aur, sper să-l primească Xavi sau Iniesta

Internaţionalul argentinian Lionel Messi a declarat despre Xavi şi Iniesta, coechipierii săi de la FC Barcelona, că ar merita Balonul de Aur 2010.

“Sigur că ultima Cupă Mondială va cântări greu în decizia finală de acordare a trofeului. Din acest punct de vedere, Xavi şi Iniesta sunt avantajaţi faţă de mine. Dar dacă nu voi câştiga eu trofeul, sper să o facă unul dintre cei doi. Merită!”, a declarat Messi.

Întrebat pe cine consideră cel mai bun antrenor al al anului, Messi a rămas fidel echipei sale de club: “Guardiola. Nu doar pentru că este un antrenor care câştigă, ci şi pentru filozofia sa de joc. Sosirea sa în funcţia de antrenor a echipei FC Barcelona a însemnat debutul unei perioade fantastice. Evident, nu îl uit pe Jose Mourinho. După «tripla» pe care a reuşit-o la Inter, a început să dea o nouă imagine clubului Real Madrid. Dar, cum spuneam, Cupa Mondială va avea o importanţă decisivă în acordarea premiilor de la finalul anului. De aceea, cred că şi Vicente del Bosque sau Joachim Löw pot pretinde titlul de cel mai bun antrenor”.

Balonul de Aur va fi acordat la 10 ianuarie 2011.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …