Thursday , April 25 2024

Mesajul emotionant al unui mare fotbalist: “Azi am decis sa ma retrag”

Unul dintre cei mai apreciaţi jucători de fotbal din Anglia a decis marti să renunţe la carieră la finalul acestui sezon. Michael Owen, cel supranumit Golden Boy, a anunţat azi pe reţeaua de socializare twitter că acesta va fi ultimul sezon din carieră.

Owen are o carieră de invidiat, evoluând la multe cluburi de calibru. A debutat la 17 ani la Liverpool, trecând apoi pe la Real Madrid, Newcastle United, Manchester United şi Stoke City.

“Cu mare mândrie anunţ că intenţionez să mă retrag la finalul sezonului. Am fost foarte norocos în carieră şi am avut parte de un traseu la care doar aş fi putut visa. Este momentul să mă retrag. Nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul extraordinar al antrenorilor, coechipierilor, stafului, suporterilor şi sponsorilor. Mulţumesc fiecăruia în parte pentru rolul jucat în cariera mea. Mai mult decât orice mulţumesc familiei mele. Frumoasei mele soţii Lousise, pentru iubirea contrinuă şi sprijinul necondiţionat în etapele carierei mele şi pentru că mi-a oferit cel mai preţios dar, copiii noştri. Mulţumesc mamei, care mereu mi-a suportat frustrările şi a ţinut familia unită. Mulţumesc fraţilor mei, Terry, Andy, Karen şi Lesley, pentru că au fost înţelegători şi au creat mediul perfect în care să cresc. Ultimul, dar nu cel din urmă, mulţumesc tată! Am reuşit! De la parcările friguroase la terorizarea celor mai buni fundaşi din lume pe cele mai mari arene. Nu aş fi reuşit fără tine”, a declarat Owen.

Michael Owen a marcat 220 de goluri în cariera la echipele de club, reuşind să câştige titlul în Anglia, Cupa Angliei, Cupa Ligii (de trei ori) şi Cupa UEFA. El a câştigat Balonul de Aur în 2001.

Owen rămâne cel mai tânăr debutant şi marcator la turneele finale din istoria Angliei, cu debut împotriva Tunisiei (18 ani, 183 de zile, la CM 1998) şi reuşită împotriva României (18 ani şi 190 de zile, la CM 1998).

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …