Saturday , April 20 2024

Medaliatii olimpici greci din 2008 nu si-au primit banii din partea Guvernului

Criza financiar\ profund\ în care se afl\ Grecia are efecte [i asupra sportivilor, medalia]ii olimpici din 2008 a[teptând înc\ s\ primeasc\ banii promi[i de Guvern pentru performan]ele lor ob]inute cu peste doi ani în urm\, informeaz\ AFP.

Medaliata cu bronz la triplu salt feminin Pigi Devetzi a declarat pentru cotidianul atenian Ethnos c\, împreun\ cu al]i [ase medalia]i de la Beijing, ia în considerare ac]ionarea în justi]ie a Guvernului.

Conform legii, Guvernul grec trebuie s\ acorde 150.000 de euro pentru o medalie de aur la Jocurile Olimpice, 100.000 de euro pentru o medalie de argint [i 70.000 de euro pentru o medalie de bronz.

“Dup\ ce am cucerit medaliile din 2008, guvernan]ii veneau peste tot s\ fac\ poze cu noi. Ast\zi, aceea[i politicieni nici nu ne r\spund la telefon”, a spus vicecampionul olimpic la taekwondo (categoria peste 80 de kilograme), Alexandros Nikolaidis.

Criza financiar\ îi va afecta [i pe eventualii câ[tig\tori de medalii olimpice în 2012. Conform site-ului www.contra.gr, Comitetul Olimpic Grec (COG) este îngrijorat de neimplicarea Statului în preg\tirile pentru competi]ia care va avea loc la Londra peste doi ani.

“Am convenit împreun\ cu Guvernul ca el s\ aloce 30 de milioane de euro pân\ în 2012 pentru sportivii olimpici, îns\ deocamdat\ am primit foarte pu]ini bani, anul trecut, iar acum Guvernul spune c\ nu mai are bani pentru noi”, a declarat pre[edintele COG, Spyros Kapralos, site-ului men]ionat, ad\ugând c\ a început s\ caute sponsori din mediul privat.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …