Wednesday , April 24 2024

Meciul Olanda-Romania il va avea la centru pe “arbitrul Ku Klux Klan”

Meciul OLANDA-ROMANIA, programat marţi, 26 martie, de la ora 21:30, la Amsterdam, va fi arbitrat de englezul Mark Clattenburg, care va fi ajutat de Simon Beck și Stephen Child, al patrulea oficial fiind Lee Probert. Observator de arbitri este danezul Peter Mikkelsen, iar comisar FIFA, polonezul Stanislaw Speczik.

Mark Clattenburg este monitorizat de UEFA dupa un incident cu tenta rasista petrecut in octombrie 2012, la un meci Chelsea Londra – Manchester United, din Premier League.

John Obi Mikel, nigerianul lui Chelsea, sustine ca a incercat sa protesteze fata de deciziile lui Clattenburg, care ii eliminase pe Branislav Ivanovic si Fernando Torres, dar a fost repezit de acesta cu replica “Tu sa taci, maimuta!”.

Clattenburg a fost supus unei anchete, fiind absolvit de orice acuzatii, dar Robin van Persie, care a marcat un gol in partida respectiva pentru United, le-a cerut coechipierilor de culoare din nationala Olandei sa-si tina nervii-n frau in preajma “centralului” britanic.

Clattenburg, supranumit pe retelele de socializare “Arbitrul Ku Klux Klan”, a fost delegat pe plan international ultima oara in februarie, la meciul FC Porto – Malaga (1-0), din optimile de finala ale UEFA Champions League.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …