Friday , March 29 2024

Meci de gală pentru Bucovina Pojorâta

Gruparea suceveană primeşte astăzi, pe teren propriu, vizita vicecampioanei ASA Târgu Mureş, într-un meci eliminatoriu programat cu începere de la ora 16.30, în cadrul şaisprezecimilor de finală ale Cupei României. “Este un moment de sărbătoare pentru comunitatea din Pojorâta şi nu vrem să ne dezamăgim suporterii. Vrem să facem un joc bun, să onorăm competiţia”, a declarat directorul tehnic Bogdan Grosu. Mureşenii vin la Pojorâta cu un nou antrenor pe bancă, în persoana italianului Cristiano Bergodi. 20 de lei este preţul unui bilet de intrare la meciul de astăzi cu ASA  

 Fotbal. Pojorata - Radauti [800x600]

Meci de gală pe mica arenă din Pojorâta, acolo unde, astăzi, de la ora 16.30, gazdele de Bucovina primesc vizita celor de la ASA Târgu Mureş, într-un meci din şaisprezecimile de finală ale Cupei României.

Pentru echipa antrenată de Dănuţ Mândrilă, Bogdan Grosu şi Mihăiţă Szekely, cât şi pentru întreaga comunitate din Pojorâta, întâlnirea cu vicecampioana şi deţinătoarea Supercupei României este un motiv de sărbătoare. “Alb-albaştrii” sunt realişti, ştiu că au şanse infime de calificare, dar vor să onoreze competiţia şi, în primul rând, să nu-şi dezamăgească suporterii care vor da 20 de lei pe biletul de intrare.

“Nu ne putem declara noi favoriţi într-un meci cu vicecampioana României, indiferent cu ce echipă va veni ASA la Pojorâta. Este însă un moment de sărbătoare pentru comunitatea de aici şi nu vrem să ne dezamăgim suporterii. Vrem în primul rând să facem un joc satisfăcător prin care să onorăm competiţia. In contexul unui joc bun, am căpăta încredere pentru meciul de campionat cu ACS Berceni, unul din care sperăm să obţinem prima noastră victorie. Dacă vom putea să producem surpriza cu ASA, o vom face cu cea mai mare plăcere”, a declarat directorul tehnic al Bucovinei, Bogdan Grosu.

Formaţia suceveană nu se confruntă  cu probleme de lot, iar cel mai probabil va folosi cel mai bun “11” în partida cu ASA Târgu Mureş.

Bucovina (echipa probabilă): Puianu – D. Cristescu, Patca, Prundean, Răuţă – Pădurariu, Vl. Stănescu, Jarda, Căinari – S. Rus, Buhăcianu.

Mureşenii vin cu un antrenor nou pe bancă: Cristiano Bergodi

De partea cealaltă, ASA Târgu Mureş va poposi la Pojorâta cu un nou antrenor principal în persoana lui Cristiano Bergodi. Italianul l-a înlocuit pe banca tehnică a vicecampioanei pe Vasile Miriuţă, îndepărtat de la echipă după eşecul de vineri cu Pandurii Târgu Jiu.

ASA se confruntă cu trei absenţe la meciul de astăzi: Ousmane N’Doye, Nicolas Gorobsov (accidentaţi) şi Gonzalez (suspendat).

Bucovina Pojorâta s-a calificat în şaisprezecimile de finală ale Cupei României după ce a trecut în tururile precedente de formaţiile FC Cetatea Târgu Neamţ (3-0) şi FCM Dorohoi (3-0, la “masa verde”).

De partea cealaltă, ASA Târgu Mureş se află la debutul în competiţie, în ediţia de anul trecut ajungând până în faza sferturilor de finală.

Programul meciurilor din şaisprezecimile de finală:

Astăzi:

ora 16.00: UTA Arad – Pandurii Târgu Jiu (Digi Sport / Dolce Sport)

ora 16.30: Bucovina Pojorâta – ASA Târgu Mureş

ora 16.30: CS Baloteşti – CFR Cluj

ora 16.30: Viitorul II Constanţa – Academica Clinceni

ora 18.00: ACS Berceni – CSMS Iaşi (Digi Sport / Dolce Sport)

ora 20.00: CSM Râmnicu Vâlcea – Poli Timişoara (Digi Sport / Dolce Sport)

 

Mâine:

ora 16.30: Rapid CFR Suceava – FC Braşov

ora 16.30: FCM Baia Mare – FC Voluntari

ora 16.30: CS Mioveni – FC Botoşani

ora 16.30: Unirea Brânceni – Astra Giurgiu

ora 16.30: SC Bacău – CSU Craiova (Digi Sport / Dolce Sport)

ora 20.00: Ripensia Timişoara – Viitorul Constanţa

ora 20.00: Unirea Tărlungeni – Petrolul (Digi Sport / Dolce Sport)

 

Joi:

ora 16.30: FCM II Târgu Mureş – Concordia Chiajna

ora 16.30: Dacia Unirea Brăila – Dinamo (Digi Sport / Dolce Sport / Sport.ro)

ora 20.30: Universitatea Cluj – Steaua (Digi Sport / Dolce Sport/ PRO TV)

În caz de egalitate după 90 de minute regulamentare de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare de la 11 metri. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …