Wednesday , April 24 2024

Meci de coșmar pentru Rapid

“Ceferiștii” au suferit cea mai drastică înfrângere din actuala ediție de campionat, după ce au pierdut sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața celor de la Academica Clinceni, cu scorul de 1-5, într-un meci din penultima etapă a sezonului regulat al Ligii a II-a. Golul de onoare al sucevenilor a fost marcat de Mircea Negru, din penalty .  “Imi asum acest rezultat. Vina este în totalitate a mea”, a recunoscut antrenorul Costel Ilie. Intr-un alt joc al etapei a XXV-a, Bucovina Pojorâta a remizat pe teren propriu, scor 1-1, în compania Dunării Călărăși. Formația suceveană a condus prin golul lui Căinari, dar a fost egalată cu două minute înainte de final

 Liga2. Rapid - Clinceni

Meci de coșmar pe stadionul Areni, acolo unde, sâmbătă, Rapid CFR Suceava a încasat cea mai drastică înfrângere din actuala ediție de campionat, după ce a pierdut în fața celor de la Academica Clinceni, cu scorul de 1-5, în penultima etapă din sezonul regulat al Ligii a II-a.

Fără victorie de la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, “ceferiștii” au început curajos întâlnirea, bifând prima ocazie în minutul 2, când Boiciuc a deviat pe lângă poartă o minge centrată din banda stângă.

Fără nerv și fără atitudine, trupa antrenată de Costel Ilie s-a tăiat însă repede, ilfovenii reușind să deschidă scorul pe Areni în minutul 12, când Neagu a transformat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri.

Gazdele au avut șansa egalării la jumătate de oră de la fluierul de start, când Boiciuc s-a descotorosit de un fundaș advers, a scăpat singur cu Marinescu, dar l-a luat la țintă pe portarul celor din Clinceni.

Ocazia s-a răzbunat repede. Peste doar două minute, Benzar a profitat de o neînțelegere între Sfrijan și Bălan și a dublat avantajul de pe tabela de marcaj cu un șut din prima din marginea careului mare.

Rapidul a lăsat senzația că poate reveni în joc în minutul 35, când Golofca a fost faultat în suprafața de pedeapsă, centralul Florin Mazilu a dictat penalty, iar Negru a înscris pentru 1-2 de la 11 metri.

A fost un simplu foc de paie, în condițiile în care, până la pauză, Academica a trecut în două rânduri pe lângă golul trei, mai întâi la un voleu a lui Dobrosavlevici de la 35 de metri, la care mingea a zguduit transversala, apoi la ocazia lui Antohi, care a încercat o finalizare pretențioasă după o centrare în fața porții trimisă de nigerianul Kuku.

In repriza secundă, trupa condusă de Mugur Bolohan a jucat parcă în memoria lui Johan Cruyff, un fotbal total. Profitând de starea de visare din apărare suceveană, acolo unde fundașii suceveni au încurcat escorta cu marcajul, iar Hânțăscu a venit sâmbătă la prins fluturi pe Areni, ilfovenii au dus scorul la 1-3 în minutul 51, când Vențer a centrat din banda dreaptă, Antohi a trimis în transversală, mingea a revenit la Neagu, iar acesta din urmă a înscris cu capul.

Cinci minute mai târziu, Antohi a modificat tabela la 1-4, după ce a finalizat cu capul, din șase metri, o centrare venită de la C. Gheorghe.

“Ceferiștii” au încercat să reacționeze, dar șutul lui Plămadă a fost boxat de Iancu iar mai apoi Golofca a șutat peste poartă din 10 metri.

In minutul 69, oaspeții au beneficat de o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea a ajuns cu noroc la Kuku, iar atacantul nigerian a dus scorul la un incredibil 1-5 în apauzele ironice ale publicului sucevean.

In ultimul sfert de oră s-a trezit și portarul Hânțăscu, care s-a opus în trei rânduri majorării diferenței de pe tabelă, și așa nesimțit de mare.

Bălan, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, la care mingea a căzut pe plasa superioară, a semnat ultima ocazie a unui meci pe care rapidiștii trebuie să-l uite cât mai repede. Sâmbătă s-au făcut de râs.

Rapid CFR Suceava: Hânțăscu – D. Bălan, Velescu, Sfrijan, Semeghin – Aeroaiei, Dănilă (’58 Galan) – Golofca (’84 Vornicu), M. Negru (’52 Al. Apostol), I. Plămadă – Boiciuc. Antrenor: Costel Ilie.

Academica Clinceni: Marinescu (’46 Iancu) – Dobrosavlevici, Vențer – D. Lung, Fl. Stefan – Antohi, Olariu (’60 Olariu), C. Gheorghe (’80 Bruno Martins), Kuku – Al. Neagu, Benzar. Antrenor: Mugur Bolohan.

Costel Ilie și-a asumat înfrângere: “Am fost apatici. Nu am avut determinare”

Costel Ilie și-a asumat rezultatul de sâmbătă, recunoscând că ilfoveni au predat o lecție de fotbal pe Areni. “Imi asum acest rezultat. Vina este în totalitate a mea pentru că n-am reușit să le transmit jucătorilor acea stare de concentrare maximă la acest meci. Poate am greșit și formula de start, dar am încercat să aliniez un prim 11 care poate să facă diferența. Din păcate, am fost apatici. Nu am avut determinare, n-am avut dorință de a câștiga.,Păcat că le-am oferit câteva cadouri oaspeților, pe care țin să-i felicit. Au o echipa bună, ne-au predat o lecție de fotbal din care trebuie să tragem repede concluziile, să putem remedia ce se mai poate remedia în săptămânile urmatoare”, a spus antrenorul echipei sucevene la conferința de presă de la final.

Mugur Bolohan: “Clar am fost echipa mai bună”

De partea cealaltă, Mugur Bolohan a declarat că determinarea și experiența jucătorilor săi au făcut diferența în meciul de sâmbătă. “Am făcut un joc bun. Clar am fost echipa mai bună. Am câștigat la capitolul experiență, la dorința de joc, la implicare tuturor jucătorilor. Am o echipă puternică, iar dacă câștigăm și urmatorul meci, suntem acolo sus, alături de Rapid și Calarasi. Probabil și Suceava a prins o zi proastă. Am văzut meciul cu Rapid. Atunci s-a apărat mai bine, a fost o echipă grupată”, a spus antrenorul formației din Clinceni.

Visează să antreneze cândva echipa din Suceava

Născut în Suceava, Mugur Bolohan nu a ascuns faptul că și-ar dori să antreneze cândva echipa locală de fotbal. “Revin de fiecare dată cu plăcere acasă. Deși in ultimul timp vin mai mult din postura de adversar, pentru mine Suceava este un loc aparte. Sunt emoționat de fiecare dată când joc pe Areni. Am avut un vis, să joc pentru echipa orașului meu și mai am unul, acela de a o antrena”, a mai spus fostul fundaș al Cetății Suceava.

Pojorâta a fost la două minute de a produce surpriza

Bucovina Pojorâta și-a trecut în cont a treia remiză consecutivă pe teren propriu, după ce a încheiat nedecis, 1-1, meciul de sâmbătă, împotriva Dunării Călărași, din penutima etapă a sezonului regulat.

Pe un teren înghețat, de unde, în primul sfert de oră, călărășeanul Balint a urcat direct în ambulanță, cu arcada spartă, cele două formații și-au împărțit ocaziile de gol, într-o primă repriză încheiată alb, 0-0.

Deschiderea scorului a venit în minutul 55, când Căinari l-a învins pe portarul C. Lungu dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 22 de metri.

Formația condusă de Dănuț Mândrilă și Bogdan Grosu nu a reușit însă să închidă jocul, fiind egalată în minutul 88, când Sergiu Popescu a împins mingea în plasă după o centrare de pe partea dreaptă.

Minutele de prelungire au adus și cea mai contraversată fază a meciului jucat sâmbătă la poalele Giumalăului. Buhăcianu a finalizat cu gol o centrare din fază fixă, dar reușita atacantului sucevean a fost anulată aiurea de centralul Paul Unimatan pe motiv de off-side.

Bucovina Pojorâta: R. Pop – D. Cristescu, Răuță, Moisi, Jardă – Juncănaru, Jugaru, Stănescu, Căinari – Coman, Al. Marin. Antrenor: Bogdan Grosu. Au mai evoluat: Nuțescu, Buhăcianu și Pâslaru.

Dunărea Călărași: C. Lungu – Săftescu, S. Matei, M. Popescu, Mureșan, Balint, Sg. Popescu, Preoteasa, Vădrariu, Alami, Kanda. Antrenor: Adrian Mihalcea.

“Nu am reușit să închidem jocul la 1-0, iar ocaziile s-au răzbunat pe final. Consider că sâmbătă am pierdut două puncte. Dacă ținem cont însă de atitudinea pe care am avut-o, acest rezultat ne dă speranțe în perspectiva  play-out-ului. Din ce am văzut pe filmare, golul lui Buhăcianu a fost valabil, dar din pacăte, de fiecare dată când este câte o fază limită, arbitrii o judecă împotriva noastră”, a declarat antrenorul Dănuț Mândrilă, suspendat la meciul cu Dunărea Călărași.

Rezultatele etapei a XXV-a:

CS Balotești – Farul Constanța 1-2

ACS Berceni – Ceahlăul Piatra Neamț 2-0

Rapid Suceava – Academica Clinceni 1-5

Bucovina Pojorâta – Dunărea Călărași 1-1

Gloria Buzău – Dacia Unirea Brăila 1-0

Oțelul Galați – Rapid București (aseară)

SC Bacău a stat în această rundă.

 

In ultima etapă din sezonul regulat, Pojorâta se va deplasa la Brăila, în vreme ce Rapid va juca la Călărași. (Dănuț CHIDOVE})

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …