Friday , April 19 2024

Mbappe trimite Franța acasă de la Europene, după penalty ratat pe Arena Națională

Elveția s-a calificat în sferturile de finală de la EURO 2020 după ce a învins Franța, scor 5-4 la loviturile de departajare (3-3 în timpul regulamentar), pe Arena Națională din București.

Într-o atmosferă superbă, Franța și Elveția au oferit un meci pe măsura așteptărilor. A fost probabil cel mai frumos meci de la EURO 2020, încheiat după un penalti ratat de Kylian Mbappe.

Elveția a deschis scorul în minutul 15, prin Seferovic, după o lovitură de cap, scor la pauză.

Karim Benzema a adus egalarea în minutul 57 și tot el a marcat două minute mai târziu, după o fază superbă. Golul de 3-1, reușit de Paul Pogba în minutul 75, a fost și el o adevărată bijuterie, un șut din afara careului.

Elvețienii au revenit în joc în minutul 81 după golul lui Seferovic. Ei au crezut până la final, iar egalarea a venit în minutul 90, prin Gavranovic, care a șutat necruțător din marginea careului.

Francezii au fost aproape de un 4-3 nebun, însă șutul lui Coman la ultima fază s-a dus în bara transversală. Meciul a ajuns așadar în prelungiri, iar apoi la loviturile de departajare.

S-a mers cap la cap până la al 10-lea penalti, ratat de Kylian Mpappe.

Elveția va întâlni Spania în sferturile de finală, într-un meci programat pe 2 iulie, la Sankt Petersburg, de la ora 22:00.

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …