Monday , August 8 2022

Matteo Berrettini, finalist anul trecut la Wimbledon, s-a retras înainte de primul meci pentru că are Covid

Matteo Berrettini, tenismenul italian din top 10 și al optulea favorit al ediției din acest an a Wimbledon, a anunțat că are COVID și s-a retras înainte de debutul său în Grand Slamul de la Londra. Finalist anul trecut, el urma să evolueze în primul tur împotriva chilianului Cristian Garin (43 ATP).

„Îmi este frântă inima să anunț că trebuie să mă retrag de la Wimbledon din cauza unui rezultat pozitiv la testul COVID-19. Am avut simptome de gripă și m-am izolat în ultimele zile. În ciuda faptului că simptomele nu sunt severe, am decis că este important să fac un alt test în această dimineață pentru a proteja sănătatea și siguranța colegilor mei concurenți și a tuturor celor implicați în turneu. Nu am cuvinte pentru a descrie dezamăgirea extremă pe care o simt. Visul s-a terminat pentru acest an, dar mă voi întoarce mai puternic. Vă mulțumesc pentru sprijin” – Matteo Berrettini pe Instagram.

În finala ediției din 2021 a Grand Slamului londonez, Matteo a fost învins de Novak Djokovic, scor (4)6-7, 6-4, 6-4, 6-3.

Revenit pe teren după o absenţă de trei luni, perioadă în care a suferit o operaţie minoră la mâna dreaptă, Berrettini a câștigat în acest an turneele pe iarbă de la Stuttgart și Queen’s Club (Londra).

Și Marin Cilic s-a retras înainte de debutul său la Wimbledon din acest an tot din cauza COVID și a precizat că are simptome, nu se simte bine.

Vezi si

Nick Kyrgios a câștigat turneul de la Washington la simplu și la dublu

După ce a jucat finala la Wimbledon, Nick Kyrgios a cucerit pentru a doua oară …