Saturday , April 20 2024

Masters Shanghai: Federer urcă pe locul 2 ATP. A salvat 5 mingi de meci cu Mayer, care a plâns la final

federer-mayer

Roger Federer, al treilea favorit al turneului Masters de la Shanghai (China), s-a calificat cu emoții în sferturile de finală în urma victoriei obţinute miercuri în trei seturi, 7-5, 3-6, 7-6 (7), în faţa argentinianului Leonardo Mayer.

Elveţianul a fost nevoit să salveze cinci mingi de meci pentru a trece de argentinian şi să se califice, după 2 ore 41 de minute, în sferturi, unde îl va întâlni pe spaniolul Roberto Bautista Agut (N.14), care a trecut cu 7-6 (1), 3-6, 6-3 de canadianul Vasek Pospisil. În primul tur l-a învins și pe ucraineanul Alexandr Dolgopolov, cu un dublu 6-4.

Partida dintre Federer și Leonardo Mayer a avut o desfășurare foarte spectaculoasă. După ce a servit pentru set la 5-4, Mayer a pierdut controlul jocului și Federer a revenit și a făcut break. A fost 7-5 în prima manșă pentru elvețian, care părea că nu va avea probleme în acest meci.

Apoi, Mayer, care a câștigat primul său titlu ATP din carieră chiar în acest an, la Hamburg, a egalat situația la seturi, după care elvețianul s-a impus dramatic. Mayer a avut două mingi de break la scorul de 5-4 în setul trei, dar, ajutat și de șansă la un punct câștigat cu fileul, Roger Federer a revenit de la 15-40 și a împins partida în tiebreak.

Acolo, Leonardo Mayer, numărul 25 mondial, a condus cu 5-2 și a fost la doar un pas de cea mai prestigioasă victorie a carierei. Dar Federer a revenit uluitor și a obținut calificarea în faza următoare. Frustrat de acest eșec, Mayer a încheiat partida în lacrimi, conștient că rar se va mai întâlni cu șansa de a-l înfrânge pe fostul lider mondial.

În urma acestui rezultat, Federer este sigur că va urca pe locul 2 ATP în viitorul clasament care va fi dat publicității.

digisport.ro

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …