Tuesday , April 23 2024

Maria Verciuc a făcut senzație la Campionatele Naționale în bazin scurt

La doar 14 ani, înotătoarea suceveană pregătită de Cezar Moscaliuc a cucerit 11 medalii, printre care și titlurile de campioană națională de juniori în probele de 100 de metri liber și 100 de metri mixt  

Maria Verciuc (14 ani) a făcut senzație la Campionatele Națio­­nale în bazin scurt de la Miercurea Ciuc, îno­tă­toa­rea pregătită de Cezar Moscaliuc la LPS-CSŞ Suceava re­ușind să obțină nu mai puțin de 11 medalii la trei categorii de vârstă. Şase dintre acestea la obținut la categoria junioare: aur la 100 metri liber și 100 de metri mixt, argint la 100 de metri bras și 50 de metri liber, bronz la 50 de metri fluture și 50 de metri bras. La categoria tineret, Maria Verciuc și-a trecut în cont două medalii de argint la 100 de metri liber și 100 de metri bras și un bronz la 50 de metri liber, în timp ce la senioare a obținut bronzul la 100 de metri liber. Totodată, înotă­toarea suceveană a stabilit și un nou record național în proba de 100 metri mixt – fete – categoria 14 ani.

Chiar dacă nu au urcat pe podium, ceilalți doi sportivi suceveni prezenți la Miercurea Ciuc, Victor Turluianu și Ioan Socoliuc, și-au doborât mai multe recorduri personale în probele în care au concurat.

Campionatele Naționale în bazin scurt au adunat la start 340 de sportive de la 64 de cluburi. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Novak Djokovic a fost ales Sportivul Anului 2023 la gala Premiilor Laureus. Lista câștigătorilor

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost ales sportivul anului în cadrul celei …