Thursday , March 28 2024

Maria Sharapova a câștigat titlul de la Beijing și de luni va urca pe locul 2 în topul WTA. Simona Halep cade pe 3

sharapova1

Maria Sharapova a reușit să se impună în finala de la Beijing, în fața Petrei Kvitova, și și-a trecut în cont trofeul cu numărul 33 din carieră.

Rusoaica a învins în trei seturi, cu 6-4, 2-6, 6-3, într-un meci care a durat două ore și jumătate. A fost a șasea victorie obținută în cele 8 partide directe cu Petra Kvitova, și totodată a cincea la rând în fața sportivei din Cehia.

Grație săptămânii excelente de la Beijing, Maria Sharapova va primi 1000 de puncte și 918 000 de dolari, și va urca pe locul 2 în clasamentul WTA. A fost primul turneu câștigat de rusoaică de la Roland Garros încoace.

Sharapova o depășește așadar pe Simona Halep, însă reprezentanta noastră se menține pe podiumul ierarhiei mondiale. Cea mai bună jucătoare din România ar fi căzut pe poziția a 4-a în cazul în care Kvitova ar fi reușit să câștige finala de la Beijing.

Chiar dacă acum a rămas pe locul 3 în lume, Halep nu va ajunge la Turneul Campioanelor clasată pe podiumul mondial. Pentru că nu se va prezenta la Moscova, românca va pierde 470 de puncte, iar din această cauză ea va fi depășită și de Kvitova în topul WTA. Acest lucru o va influenta pe Simona la tragerea la sorti de la Singapore, unde nu va mai favorita.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …