Thursday , April 25 2024

Maria Sakkari, locul 4 mondial, și Emma Răducanu au părăsit Roland Garros în al doilea tur

Surprizele continuă pe tabloul feminin de simplu de la Roland Garros 2022: Maria Sakkari (Grecia, a patra favorită și semfinalistă la ediția din 2021) a fost eliminată în turul al doilea de Karolina Muchova (Cehia, locul 81 WTA). Emma Răducanu părăsește și ea turneul, învinsă în trei seturi de Aliaksandra Sasnovich.

Ocupantă a locului 4 mondial, Sakkari a fost învinsă de Muchova în două tiebreakuri, scor 7-6(5), 7-6(4). Partida a durat două ore și 28 de minute.

Emma Răducanu (favorită 12 la Paris) a părăsit și ea turneul de la Roland Garros în turul al doilea, britanica cedând categoric disputa după ce se impusese în primul set contra jucătoarei Aliaksandra Sasnovich (47 WTA).

Emma și-a adjudecat primul set (scor 6-3), dar apoi a comis multe erori și a cedat pas cu pas inițiativa. Aliaksandra Sasnovich a câștigat categoric următoarele două manșe (6-1, 6-1), iar calificarea în turul al treilea a venit după o partidă de două ore și 5 minute.

Din TOP 10 WTA se mai află pe tabloul principal de la Roland Garros 2022 următoarele favorite: Iga Swiatek (1), Paula Badosa (3), Aryna Sabalenka (7), Karolina Pliskova (8) și Danielle Collins (9).

Au fost deja eliminate: Barbora Krejcikova (2), Maria Sakkari (4), Anett Kontaveit (5), Ons Jabeur (6), Garbine Muguruza (10).

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai – 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …