Saturday , November 26 2022

Mari nume ale sportului s-au alăturat campaniei “Uniţi contra coronavirusului”, demarată de handbalistii de la CSU Suceava

Echipa masculină de handbal CSU Suceava a demarat o campania ”Uniţi contra coronavirusului” pe pagina de Facebook a grupării prin care tricouri ale unor sportivi de marcă, români şi nu numai, sunt scoase la licitaţie, în folosul comunităţii locale, grav afectată de pandemia de coronavirus.
”Suceava trece prin momente grele dragi concetăţeni şi iubitori ai sportului. În această perioadă, în care suntem puşi la grea încercare, trebuie să rămânem uniţi şi să ne mobilizăm fiecare, pentru că orice ajutor în lupta dusă pe viaţă şi pe moarte împotriva coronavirusului este binevenit. De aceea, noi, colectivul echipei de handbal de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, care respectăm cu stricteţe regula impusă de autorităţi, aceea de a sta acasă, am decis să organizăm pe Facebook o licitaţie de tricouri purtate de jucători cunoscuţi din ţara noastră şi din străinătate, cel mai important fiind al francezului Nikola Karabatic, unul dintre cei mai buni handbalişti din toate timpurile”, se arată în mesajul campaniei.

Scopul acţiunii este acela de a strânge bani pentru Spitalul Judeţean din Suceava. Pentru a fi utilizaţi cât mai eficient, banii strânşi vor fi direcţionaţi către Fundaţia Umanitară NORD 2001, care de la startul pandemiei este implicată total în lupta pentru combaterea coronavirusului.

Regulamentul campaniei prevede ca fiecare licitaţie de tricou să rămână activă un număr de 7 zile din momentul în care a fost urcat pe Facebook. Preţul de pornire este de 150 de lei per tricou, cu excepţia celui purtat de Nikola Karabatic, pe când evolua la Barcelona, care pleacă de la 450 de lei. Câştigătorii licitaţiei vor face plata în contul RO20 RZBR 0000 0600 0820 8852 Andrei Iulian, însă detalii suplimentare pot fi obţinute de la antrenorii echipei sucevene, Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei.

Rând pe rând s-au alăturat iniţiativei cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, dar şi Crina Pintea, Mihai Popescu, George Buricea, Nicuşor Negru, Alin Şania, Sandu Iacob, Iulian Stamate, Chike Onyejekwe, Ionuţ Iancu, Raul Ferenţ, care activează în prezent în Germania, estonianul Martin Johannson, muntenegreanul Nemanja Grbovic, georgianul Irakli Chikovani, nord-macedoneanul Kiril Lazarov, Rareş Fortuneanu, nimeni altul decât selecţionerul naţionalei masculine a României, Leonard Bibirig, Valentin Ghionea, Cristina Nan, Yulyia Dumanska, Gabriel Dumitru, Alin Roşu, Valentina Ardean Elisei, Mihaela Tivadar, Bogdan Pralea, Demis Grigoraş, Viorel Fotache, Georgică Cîntec, Cristian Adomnicăi, Cristian Fenici, Ionuţ Georgescu, Liviu Mironescu, Răzvan Gavriloaia, Dan Savenco, George Şelaru, Vlad Rotaru, Marius Bondar, Florin Ciubotariu, Ştefan Laufceac, Marius Mocanu, Robert Militaru, Bogdan Şoldănescu, Ovidiu Mihăilă, Alexandru Csepreghi, Ionuţ Nistor, Huba Talas, Predrag Vujadinovic. Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei de fotbal a României, secundul său Nicolae Dică, fostul internaţional Dorin Goian s-au alăturat şi ei campaniei, care include şi un tricou purtat de Ianis Hagi, informeaza Agerpres.

Vezi si

Foresta – Şomuz Fălticeni, ultimul meci programat în acest an pe Areni

Cele două formații se înfruntă sâmbătă, de la ora 14.00, în etapa a XIV-a a …