Thursday , April 25 2024

Manchester – Barcelona, finala Ligii Campionilor

Manchester United va da piept cu Barcelona în finala Ligii Campionilor, programată pe 28 mai, pe stadionul Wembley, din Londra.

Pentru Manchester United, calificarea în finala de pe Wembley părea o simplă formalitate, după ce s-a impus cu 2-0 în meciul tur, în care numai excepţionalul portar Neuer limitase proporţiile scorului. Şi aşa a şi fost. Schalke 04 nu a reuşit să viseze prea mult pe Old Trafford, “diavolii roşii” făcând destul de repede 2-0 şi 4-0 la general, prin reuşitele lui Valencia (26) şi Gibson (31).

Jurado a redus din diferenţă în minutul 35, iar nemţii au îndrăznit să se mai gândească puţin că ar putea relansa lupta pentru calificare. În repriza a doua, însă, United s-a jucat efectiv cu adversara sa şi a mai punctat de două ori, prin Anderson (72, 76), Neuer salvându-şi din nou echipa în alte câteva rânduri.

Scor final 4-1, iar Manchester United s-a calificat pentru a cincea oară în istorie în finala Ligii Campionilor, în care s-a impus de trei ori şi a pierdut o singură dată.

Componenţa echipelor:

Manchester United:
Van der Sar – Rafael (Evra 60), Smalling, Evans, O’Shea – Gibson, Scholes (Fletcher 73), Anderson – Valencia, Berbatov (Owen 77), Nani. Antrenor: Sir Alex Ferguson.

Schalke 04:
Neuer – Uchida, Howedes (Huntelaar 70), Metzelder, Escudero – Papadopoulos, Jurado – Farfan (Matip 75), Baumjohann (Edu 46), Draxler – Raul. Antrenor: Ralf Rangnick.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …