Friday , April 19 2024

Maine, meciul anului în sala LPS

Handbal. Universitatea - Ghervan

CS Universitatea se pregăteşte de manşa tur cu luxemburghezii de la Handball Esch. Cele două formaţii se vor întâlni mâine, cu începere de la orele 17.00, în sala LPS, într-un meci contând pentru manşa tur a semifinalelor Cupei Challenge la handbal masculin. “Ne aşteaptă o dublă dificilă. Handbal Esch este o echipă tare, cu jucători foarte disciplinaţi. Trebuie să fim foarte atenţi. Cine greşeşte mai puţin, acela va avea câştig de cauză”, a declarat managerul Petru Ghervan. Delegaţia luxemburghezilor va ajunge la Suceava în ziua jocului, prin intermediul unei curse charter u antrenorul celor de la Handbal Esch se teme de contraatacul echipei sucevene. “Suceava poate că ne este superioară, dar putem învinge cu un spirit de echipă şi cu o putere mentală de grup”, a declarat antrenorul Werner Kloeckner 

Universitatea Suceava se pregăteşte de cel mai important examen din sesiunea de primăvară, un examen al maturităţii pe care dacă-l depăşeste cu brio se va califica în finala Cupei Challenge la handbal masculin şi va egala astfel o performanţa europeană veche de patru ani. Primul test al “studenţilor” este programat mâine, cu începere de la orele 17.00, în sala Liceului cu Program Sportiv, acolo unde trupa antrenată de Răzvan Bernicu va primi replica luxemburghezilor de la Handbal Esch, în manşa întâi din cadrul semifinalelor competiţiei.
Managerul grupării sucevene, Petru Ghervan, a subliniat că Handbal Esch are puţini jucători sclipitori, dar este o echipă extrem de disciplinată, iar în aceste condiţii numărul de greşeli pe care le va comite fiecare tabără va cântări enorm în balanţa celor două manşe. “Ne aşteaptă o dublă dificilă. Handbal Esch este o echipă tare, cu jucători foarte disciplinaţi, care au fost crescuţi aşa într-un anumit mediu. Luxemburghezii au doi-trei jucători care pot sclipi în joc şi astfel devin periculoşi. Trebuie să fim foarte atenţi. Cine greşeşte mai puţin, acela va avea câştig de cauză”, a declarat Petru Ghervan.
Oficialul “studenţilor” spune că nu există vreo diferenţă de scor care să ne asigure linişte după meciul de mâine şi consideră că echipa calificată în ultimul act va fi decisă în returul din Luxemburg. “Calificarea se va decide la ei. O victorie la două-trei goluri în meciul de la Suceava, nu oferă nimănui garanţia că va ajunge în finală. De altfel, la acest nivel al semifinalelor, nu există favoriţi, mai ales că nicio echipă nu a defilat până în această faza a competiţiei. Favoriţi pot fi consideraţi doar bieloruşii de la SKA Minsk, care chiar au o echipă cu mult peste nivelul Cupei Challenge”, a mai spus Ghervan.
Antrenorul luxemburghezilor: “Ideal ar fi să obţinem victoria, dar şi o înfrângere la maxim trei goluri se poate întoarce în retur” 
De partea cealaltă, aflaţi la cel bun parcurs european din istoria clubului, luxemburghezii au gânduri mari în privinţa meciului de la Suceava. “Tot timpul îmi doresc să câştig. Ideal ar fi să obţinem o victorie, aşa cum am făcut-o în faza anterioară, în deplasarea de la Hasselt, la doua sau trei goluri, dar şi o înfrângere la maxim trei goluri se poate întoarce în retur”, consideră antrenorul Werner Kloeckner.
Tehnicianul celor de la Handball Esch a studiat jocul echipei sucevene, iar în opinia sa contraatacul este cea mai de temut armă a “studenţilor”. “Am analizat jocul adversarului. Au o echipă foarte bună, cu un stil agresiv. Contraatacul este cea mai de temut armă a lor. Intâlnim un club profesionist, cu jucători puternici, atât fizic, cât şi psihic”, a precizat Werner Kloeckner, care a descope-rit însă şi puncte slabe ale grupării sucevene. “Punctul lor slab pare a fi mentalitatea. Când nu le iese jocul sau deciziile arbitrilor le sunt defavorabile, încep să se precipite. Sunt lucruri de care trebuie să profităm. Suceava poate că ne este superioară, dar putem învinge cu un spirit de echipă şi cu o putere mentală de grup”, a spus antrenorul luxemburghezilor.
Werner Kloecker a spionat jocul echipei sucevene prin intermediul colegului său din stafful tehnic, antrenorul cu portarii al celor de la Handball Esch, Cătălin Mitrea, care este originar din Piatra Neamţ.
Luxemburghezii de la Handball Esch vor ajunge la Suceava chiar în ziua jocului, prin intermediul unei curse charter oaspeţii
având un moral excelent, după ce în
weekendul trecut au câştigat, cu scorul de 30-23, în faţa celor de la Kaerjeng, grupare
la care evoluează de ceva timp şi ex-universitarul Eric Schroeder. (Dănuţ CHIDOVE})

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …