Friday , March 29 2024

Luxemburg-Romania, meciul marilor sperante

Reprezentativa României păstrează şanse teoretice de calificare la Euro 2012, iar următoarea săptămână este crucială. Vineri seară, “tricolorii” joacă primul meci oficial din noul mandat al lui Victor Piţurcă, încălzindu-se cu Luxemburg înaintea partidei cu Franţa, de pe 6 septembrie.

Faptul că am ajuns în situaţia de a juca meciuri decisive cu echipe considerate “ciuca bătăilor” în Europa nu mai este de actualitate. Interesant este însă că acestea au început să creadă în şansele lor de a-şi lua revanşa în faţa României pentru înfrângerile din anii trecuţi.

Astfel, în timp ce selecţionerul României, Victor Piţurcă, afirma că în lipsa unei victorii cu luxemburghezii meciul cu Franţa, de la Bucureşti, nu va mai fi decât unul de palmares, presa din Luxemburg scrie, mai în glumă, mai în serios, că se aşteaptă la o revanşă pentru înfrângerea din meciul tur, din România.

“Echipa Luxemburgului va încerca cel puţin să-şi ia revanşa pentru înfrângerea cu 3-1 din România”, a scris Tageblatt, subliniind că echipa României nu are un nou antrenor, Victor Piţurcă, ci şi o nouă configuraţie, cu un lot format în majoritate din jucători din Liga I şi în care vedetele sunt Marica şi Săpunaru.

“Ştim că adversarul ne este superior, dar obiectivul nostru rămâne victoria”, a spus selecţionerul luxemburghez Luc Holtz, în timp ce ai noştri au primit de la Piţurcă mesajul că şi un 1-0 ar fi mulţumitor, în condiţiile în care adversarul nu mai este la fel de slab ca pe vremea lui Hagi şi Gică Popescu, dar şi dat fiind faptul că va fi nevoit să menajeze o serie de jucători importanţi pentru partida cu Franţa.

Din cauza problemelor de lot, Victor Piţurcă va trimite în teren cu Luxemburg mai mulţi jucători din campionatul intern.

Iată echipa probabilă a României: Tătăruşanu – Măţel, Galamaz, Chiricheş, Raţ – Cociş, Bourceanu, Cr. Tănase – Torje, Marica, G. Bucur.

Rezerve: Pantilimon, Nicoliţă, Goian, Şatovlevici, Zicu, Lazăr, Herea.

Tot marţi, în grupa D se dispută partidele Belarus Bosnia şi Albania – Franţa.

Clasament: 1. Franţa 13 puncte, 2. Belarus 12 p, 3. Bosnia 10 p, 4. România 8 p, 5. Albania 8 p, 6. Luxemburg 1 p.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …