Thursday , April 25 2024

Luptătorul sucevean Teodor Horătău a devenit campion național de juniori

Sportivul pregătit de Andrei Bolohan a cucerit aurul național la categoria 55 de kilograme. In alte două rânduri, luptătorii suceveni au urcat pe podiumul de premiere prin Daniel Blănari (85 de kilograme) și Ion Marian (96 de kilograme), ambii medaliați cu bronz 

Lupte - Horatau

Luptătorii suceveni s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de lupte libere și greco-romane, competiție ce a adunat pe saltea, la Târgu Mureș, aproximativ 200 de sportivi din întrega țară.

Performerul delegației sucevene a fost Teodor Horătău, sportivul pregătit de Andrei Bolohan reușind să devină campion național la categoria 55 de kilograme, după ce l-a învins în finală pe vâlceanul Alexandru Mandică.

La categoria 84 de kilograme, Daniel Blanari, sportiv pregătit de Daniel Ciubotaru la CSM Suceava, a cucerit medalia de bronz. Tot pe locul 3 a ieșit și Ion Marian, luptătorul antrenat de Valerică Gherasim urcând pe podiumul de premiere la categoria 96 de kilograme.

In alte patru rânduri, luptătorii suceveni au încheiat pe locul 5 prin Marian Hangaleț, Andrei Hrițuc, Marius Mănălachioaie și Ion Moisei.

“Sunt niște rezultate foarte bune, ținând cont că turneul de la Târgu Mureș a fost unul foarte puternic, cred că cel mai puternic turneul de juniori organizat în România în ultimii doi ani., Titlul de campion obținut de Horătău este cu atât mai merituos cu cât el a slăbit în ultima perioadă nu mai puțin de 8 kilograme pentru a lupta la această categorie. Tinem să mulțumim cu această ocazie, Primăriei, Consiliului Local și Consiliului Județean pentru sprijinul oferit sportivilor noștri”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim, care a făcut echipă la Târgu Mureș, cu Andrei Bolohan și Daniel Ciubotaru. In continuare, luptătorii suceveni se pregătesc pentru Cupa Bucovinei, competiție programată la finalul săptămânii viitoare, dar și pentru Turneul Internațional de juniori I șI II. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …