Sunday , January 29 2023

Luptătorii suceveni au cucerit patru medalii la naționalele de seniori

 Iulian Lungu (CSM Bucovina Rădăuți) a obținut argintul, iar Adrian Agache și Codruț Ştefanachi (ambii de la CSM Suceava – foto) și Ionuț Buhăianu (Zimbru Siret) au luat argintul

Luptătorii suceveni s-au întors cu patru medalii de la Campionatul Național Individual pentru seniori ce s-a desfășurat la Reșița.

CSM Suceava a urcat pe podium prin Adrian Agache și Codruț Ştefanachi. Cei doi sportivi pregătiți de Daniel Ciubotaru și Valerică Gherasim au cucerit  medaliile de argint la categoria 77 de kilograme.

“A fost ultimul concurs din acest an pentru noi și mă bucur că am reușit să cucerim două medalii la o competiție atât de importantă, cum sunt naționalele de seniori”, a declarat antrenorul Daniel Ciubotaru, care a dorit să mulțumească pentru sprijin Primăriei și Consiliului Local Suceava, conducerii CSM Suceava, și sponsorilor Sevi Caba, patronul Restaurantului Melody, George Andronic, Dan Buliga, Vali Stănuț și Ghiță Ignat.

“Mă bucur pentru această medalie, ținand cont că am suferit o accidentare gravă anul trecut. Am avut de efectuat o recuperare lungă, a trebuit să slăbesc 15 kilograme și nu a fost ușor, pentru că în paralel am mers și la serviciu. Sunt mulțumit, chiar dacă mi-a lipsit puțin să ajung în finala mare, dar nu a fost să fie. Pe această cale doresc să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, antrenorului care m-a descoperit, Valerică Gherasim, primarului orașului Salcea, Ezekiel Belțic, și familiei mele”, a precizat Adrian Agache.

La rândul său, Codruț Ştefanachi este mulțumit de rezultatul obținut la Reșița. “Venind după o perioadă foarte grea și aglomerată, am reușit să-mi ating obiectul și anume să mă clasez în primii trei la cea mai puternică competiție internă de seniori”, a spus luptătorul în vârstă de 21 de ani.

În cadrul aceluiași concurs, Iulian Lungu, luptător pregătit de Florin Rusu la CSM Bucovina Rădăuți a devenit vicecampion național la categoria 72 de kilograme, iar Ionuț Buhăianu, sportiv antrenat de Mihai Haiura la Zimbru Siret, a obținut bronzul la categoria 100 de kilograme. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava a pierdut ultimele două amicale din această iarnă

24-40 cu CSM Bacău și 32-33 cu CSM Odorhei sunt rezultatele înregistrate de handbaliștii suceveni …