Thursday , April 18 2024

Luptătorii suceveni au cucerit opt medalii la naționale

Performerii delegației sucevene au fost Andrei Agache (21 de ani) și Teodor Chira (20 de ani), care au devenit campioni naționali la categoria 77, respectiv 130 de kilograme

Luptătorii suceveni s-au întors cu opt medalii de la Campionatele Naționale de seniori under-23 și cadeți, care au avut loc simultan, zilele trecute, în sala din Constanța.

Performerii delegației sucevene condusă de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan și Daniel Ciubotaru au fost Andrei Agache (21 de ani) și Teodor Chira (20 de ani), care au devenit campioni naționali la categoria 77, respectiv 130 de kilograme.

La aceiași categorie de vârstă, Cosmin Mihalache (18 ani) a cucerit argintul la categoria 87 de kilograme, în timp ce Bogdan Pop (18 ani) a luat bronzul la 55 de kilograme, ambii sportivi fiind pregătiți de Andrei Bolohan.

În întrecerea cadeților, CSM Suceava a punctat prin doi sportivi antrenați de Daniel Ciubotaru, este vorba de Felix Dediu, medaliat cu argint la 65 de kilograme, și Ana Maria Andraș, care a luat bonzul la 49 de kilograme, cucerint atfel prima medalie din istoria clubului într-o întrecere feminină la lupte.
LPS Suceava și-a trecut în palmares două medalii naționale la cadeți, prin Georgian Straton (48 de kilograme) și Cosmin Crețu (92 de kilograme), ambii fiind pregătiți de antrenorul Valerică Gherasim.

„Comportarea luptătorilor suceveni la această competiție din acest an a fost peste așteptări, așa cum s-a întâmplat, de altfel, la toate întrecerile la care am participat în 2020. A fost un an deosebit de fructuos pentru noi, în care, practic, ne-am autodepășit”, a precizat antrenorul Valerică Gherasim, care a ținut să mulțumească Primăriei și Consiliului Local Suceava pentru sprijinul acordat. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …