Tuesday , May 7 2024

Lungu: “Sper ca din primăvară să avem nocturnă permanentă pe stadionul Areni”

“Primăria nu poate achiziţiona o nocturnă mobilă în acest moment, pentru că nu mai avem timp să facem licitaţia. Clubul va plăti din fonduri proprii pentru închirierea nocturnei. Noi îi sprijinim din punct de vedere logistic”, a declarat primarul municipiului Suceava, referitor la cel mai arzător subiect din sportul sucevean: organizarea meciului dintre Foresta şi Steaua Bucureşti pe stadionul Areni, în nocturnă

Lungu ion - 28 septembrie 2016

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat ieri că auto­rităţile locale vor oferi tot sprijinul logistic conducerii clubului Foresta, în cazul în care “galben-verzii” vor reuşi să închirieze o nocturnă mobilă pentru meciul cu Steaua Bucureşti din 27 octombrie. “Toată lumea întreabă unde se va desfăşura meciul Foresta – Steaua. Eu sper că se va desfăşura la Suceava. Primăria nu poate achiziţiona o nocturnă mobilă în acest moment, pentru că nu mai avem timp să facem licitaţia. Ca atare, clubul s-a oferit să închirieze o nocturnă mobilă. Se lucrează în acest sens. Eu sunt de acord. Sprijinim acest lucru şi vreau să vă spun că şi această nocturnă mobilă presupune foarte multe lucruri: asigurarea unei pu­teri corespunzătoare pe instalaţia electrică, asigurarea unui generator. Am discutat cu cei de la E-on. Lucrurile sunt în curs de rezolvare. Clubul mai are şi alte venituri şi va plăti din fonduri proprii pentru închirierea nocturnei. Noi îi sprijinim din punct de vedere logistic”, a spus primarul Ion Lungu.

Edilul a precizat că se lucrează la proiectul realizării unei nocturne permanente pe stadionul Areni, prezentând ieri, în acest sens, o planşă cu stâlpii instalaţiei. “Deja lucrăm la proiectul definitiv de nocturnă pe stadionul Areni. Avem primele planşe cu primii stâlpi pentru nocturnă şi unde ar trebui montaţi. Sunt în faza de studiu de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici, după care vom face licitaţia. Sper ca din primăvară să avem nocturnă pe Areni. Aşa cum se ştie, eu am propus să realizăm această nocturnă încă de la aprobarea bugetului, au fost alte păreri. Stiam cumva că aşa avea să se întâmple: vom ajunge să disputăm meciuri în nocturnă şi nu vom avea unde. Sperăm ca anul viitor să demarăm şi lucrări de consolidare a stadionului şi de montare efectivă a nocturnei”, a adăugat Ion Lungu.

De ce au întârziat lucrările la sala LPS

Acesta a explicat şi motivele pentru care s-au întârziat lucrările de schimbare a su­prafeţei de joc din sala Liceului cu Pro­gram Sportiv. “Am fost marţi la Liceul Sportiv. Se toarnă acea suprafaţă elastică pentru ca echipa de handbal să poată desfăşura me­ciurile acasă. S-a mai întârziat, dar ideea de bază este să facem o lucrare bună. S-au găsit nişte infiltraţii de apă, le-au rezolvat, au făcut hidroizolaţie. Chiar dacă asta a întârziat lucrările cu o săptămână nu ne putem permite să facem o lucrare de proastă calitate şi peste două săptămâni să ne dăm seama că nu se poate juca pe suprafaţa respectivă. Aşa cum se ştie, acea suprafaţă costă undeva la trei miliarde de lei vechi, pe care îi asigură Primăria prin Liceul cu Program Sportiv”, a adăugat Lungu. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Bucovina Rădăuți și-a asigurat prezența la barajul de promovare în Liga a II-a

Bucovina Rădăuți și-a asigurat și din punct de vedere matematic prezența la barajul de promovare, …